Bemanningsleden gestrand vrachtschip gered

reddingsoperatie

De bemanningsleden van een vrachtschip dat is gestrand voor de Noorse kust van Hustadvika zijn geëvacueerd. De negen opvarenden zijn met helikopters aan land gebracht en worden daar verzorgd, evenals de geredde passagiers van een cruiseschip dat ook in de problemen was geraakt.

Om gered te worden moesten de bemanningsleden van de ‘Hagland Captain’ eerst in het ijskoude water springen. Door twee helikopters zijn ze vervolgens uit het water getakeld. Het vrachtschip zou net als het cruiseschip met motorproblemen kampen, meldde de Noorse kustwacht aan de Noorse televisiezender NRK. Het schip ligt voor anker in de buurt van de plek waar het passagiersschip was gestrand. Het vervoert hout en vaart onder Noorse vlag.

Ook de evacuatie van het cruiseschip duurt nog voort, al doen drie van de vier motoren het wel weer waardoor het passagiersschip weer kan varen. Het schip is momenteel onderweg naar de haven van Molde en krijgt hulp van twee sleepboten. Inmiddels zijn ongeveer driehonderd passagiers geëvacueerd. Zestien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen zijn er volgens Noorse media slecht aan toe.

Harde wind

De reddingsoperatie heeft veel last van de harde wind en de hoge golven rond beide schepen en zal volgens de autoriteiten nog lang duren. Aan boord van het cruiseschip ‘Viking Sky’ waren 1373 mensen, onder wie 915 passagiers, meldt rederij Viking Ocean Cruises. Het gaat voornamelijk om Britten en Amerikanen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat ze geen informatie hebben over Nederlanders aan boord. ‘We houden de vinger aan de pols mochten er hulpvragen komen, maar dat is op dit moment niet aan de orde’, aldus een woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Bemanningsleden gestrand vrachtschip gered | NT

Bemanningsleden gestrand vrachtschip gered

reddingsoperatie

De bemanningsleden van een vrachtschip dat is gestrand voor de Noorse kust van Hustadvika zijn geëvacueerd. De negen opvarenden zijn met helikopters aan land gebracht en worden daar verzorgd, evenals de geredde passagiers van een cruiseschip dat ook in de problemen was geraakt.

Om gered te worden moesten de bemanningsleden van de ‘Hagland Captain’ eerst in het ijskoude water springen. Door twee helikopters zijn ze vervolgens uit het water getakeld. Het vrachtschip zou net als het cruiseschip met motorproblemen kampen, meldde de Noorse kustwacht aan de Noorse televisiezender NRK. Het schip ligt voor anker in de buurt van de plek waar het passagiersschip was gestrand. Het vervoert hout en vaart onder Noorse vlag.

Ook de evacuatie van het cruiseschip duurt nog voort, al doen drie van de vier motoren het wel weer waardoor het passagiersschip weer kan varen. Het schip is momenteel onderweg naar de haven van Molde en krijgt hulp van twee sleepboten. Inmiddels zijn ongeveer driehonderd passagiers geëvacueerd. Zestien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen zijn er volgens Noorse media slecht aan toe.

Harde wind

De reddingsoperatie heeft veel last van de harde wind en de hoge golven rond beide schepen en zal volgens de autoriteiten nog lang duren. Aan boord van het cruiseschip ‘Viking Sky’ waren 1373 mensen, onder wie 915 passagiers, meldt rederij Viking Ocean Cruises. Het gaat voornamelijk om Britten en Amerikanen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat ze geen informatie hebben over Nederlanders aan boord. ‘We houden de vinger aan de pols mochten er hulpvragen komen, maar dat is op dit moment niet aan de orde’, aldus een woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement