Lijnvaartalliantie 2M schrapt 1 op de 5 afvaarten

afvaarten schrappen

De 2M-alliantie van Maersk en MSC schrapt gedurende het tweede kwartaal een op de vijf geplande afvaarten tussen Azië en Europa en het Middellandse Zeegebied.

Dat blijkt uit een analyse van Sea-Intelligence. Met een schrap-percentage van 21 zit de Deens-Zwitserse samenwerking nu nog hoger dan The Alliance en Ocean Alliance. De Deense analist verwacht echter dat die komende tijd nog meer afvaarten zullen overslaan dan tot dusverre aangekondigd.

Maandenlang op laag pitje

Uit de handelwijze van Maersk en MSC blijkt dat ze ervan uitgaan dat de handel tussen Azië en Europa nog maandenlang op een laag pitje zal staan. Sea-Intelligence gaat ervan uit dat de allianties ook fors zullen gaan snijden in het aantal afvaarten tussen Azië en Noord-Amerika, waar de coronacrisis inmiddels ook in volle hevigheid toeslaat.

Lijnvaartalliantie 2M schrapt 1 op de 5 afvaarten | NT

Lijnvaartalliantie 2M schrapt 1 op de 5 afvaarten

afvaarten schrappen

De 2M-alliantie van Maersk en MSC schrapt gedurende het tweede kwartaal een op de vijf geplande afvaarten tussen Azië en Europa en het Middellandse Zeegebied.

Dat blijkt uit een analyse van Sea-Intelligence. Met een schrap-percentage van 21 zit de Deens-Zwitserse samenwerking nu nog hoger dan The Alliance en Ocean Alliance. De Deense analist verwacht echter dat die komende tijd nog meer afvaarten zullen overslaan dan tot dusverre aangekondigd.

Maandenlang op laag pitje

Uit de handelwijze van Maersk en MSC blijkt dat ze ervan uitgaan dat de handel tussen Azië en Europa nog maandenlang op een laag pitje zal staan. Sea-Intelligence gaat ervan uit dat de allianties ook fors zullen gaan snijden in het aantal afvaarten tussen Azië en Noord-Amerika, waar de coronacrisis inmiddels ook in volle hevigheid toeslaat.