Toch wordt het ongeluksschip de laatste dagen nog te kijk gezet met foto’s van de slechte staat waarin het vaartuig verkeerde als gevolg van het ongeval in het Suezkanaal. De foto’s, gemaakt nadat het schip vorige maand in Qingdao was aangekomen, laten het schip zien met een ‘lelijke neus’. Te zien is dat de ‘Ever Given’ flinke schade had opgelopen aan de bulbsteven.

De afbeeldingen werden deze week onder meer gedeeld via Twitter en inspireerden schade-experts om hun mening te geven over de onesthetische beelden. Zo beoordeelde Salvatore R. Mercogliano van de U.S. Merchant Marine Academy de schade als dermate ernstig, dat volgens hem de hele bulb weggezaagd zou moeten worden om die te vervangen door een nieuwe.

Dit betere knip- en plakwerk zou inmiddels wel gedaan moeten zijn, wil Evergreen het schip volgende week richting Europa kunnen sturen. Eerder meldde deze krant op basis van het vaarschema van China-Europe Shuttle Service dat de ‘Ever Given’ oud en nieuw in Rotterdam zou vieren, maar inmiddels zijn er aanpassingen geweest: volgens het schema zou het schip nu in de Maasstad zijn op 15-17 december en na aanlopen in Felixstowe en Hamburg opnieuw op 26-28 december, om met oud en nieuw alweer terug onderweg te zijn richting het Suezkanaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement