Bodemonderzoeker Fugro werkt mee aan Amerikaans windproject

'Significante' opdracht

De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro gaat voor de oostkust van de Verenigde Staten meewerken aan de komst van windmolens op zee. De beursgenoteerde onderneming uit Leidschendam gaat allerlei informatie over de zeebodem verzamelen.

Fugro Pioneer Methanol
Foto: Fugro

Volgens Fugro moet de informatie helpen bij ontwerpkeuzes en bij het vergunningenproces voor de bouw en exploitatie van windmolens. Hoeveel geld er precies met de klus is gemoeid, heeft het bedrijf niet naar buiten gebracht. Fugro spreekt wel van een ‘significante’ opdracht.

Meerdere Nederlandse bedrijven profiteren de laatste tijd van het op gang komen van projecten voor windenergie langs de Amerikaanse kust. Zo werd vorige maand bekend dat baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis een ‘omvangrijke’ opdracht had verworven voor een windpark op zee. Boskalis gaat er onder meer onderdelen vervoeren en installeren.

Bodemonderzoeker Fugro werkt mee aan Amerikaans windproject | NT

Bodemonderzoeker Fugro werkt mee aan Amerikaans windproject

'Significante' opdracht

De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro gaat voor de oostkust van de Verenigde Staten meewerken aan de komst van windmolens op zee. De beursgenoteerde onderneming uit Leidschendam gaat allerlei informatie over de zeebodem verzamelen.

Fugro Pioneer Methanol
Foto: Fugro

Volgens Fugro moet de informatie helpen bij ontwerpkeuzes en bij het vergunningenproces voor de bouw en exploitatie van windmolens. Hoeveel geld er precies met de klus is gemoeid, heeft het bedrijf niet naar buiten gebracht. Fugro spreekt wel van een ‘significante’ opdracht.

Meerdere Nederlandse bedrijven profiteren de laatste tijd van het op gang komen van projecten voor windenergie langs de Amerikaanse kust. Zo werd vorige maand bekend dat baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis een ‘omvangrijke’ opdracht had verworven voor een windpark op zee. Boskalis gaat er onder meer onderdelen vervoeren en installeren.