Fikse toename ship-to-ship transfer: ‘Vergunningplicht nodig, want er is nauwelijks toezicht’

Interview Mariflex

Drijvende overslag van vloeibare lading tussen tankers, of zoals het officieel heet: ship-to-ship transfer (STS), heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen in de Rotterdamse haven. Mariflex, de grootste speler, verbaast zich daarbij over het vrijwel ontbreken van toezicht. ‘Wij zijn voor een vergunningplicht.’

Foto: Marco de Swart

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Fikse toename ship-to-ship transfer: ‘Vergunningplicht nodig, want er is nauwelijks toezicht’ | NT

Fikse toename ship-to-ship transfer: ‘Vergunningplicht nodig, want er is nauwelijks toezicht’

Interview Mariflex

Drijvende overslag van vloeibare lading tussen tankers, of zoals het officieel heet: ship-to-ship transfer (STS), heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen in de Rotterdamse haven. Mariflex, de grootste speler, verbaast zich daarbij over het vrijwel ontbreken van toezicht. ‘Wij zijn voor een vergunningplicht.’

Foto: Marco de Swart

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu