Batterijen reddingsboei en lastpost voor de scheepvaart

The good, the bad and the battery

Batterijen hebben de afgelopen jaren de reputatie opgebouwd van klimaatweldoeners, essentieel om transportmiddelen te elektrificeren en het gebruik van brandstoffen uit te bannen. In de zeescheepvaart zijn diezelfde batterijen tot nu toe vooral een lastige vracht  – zo bleek deze week weer eens bij de brandende car carrier ‘Fremantle Highway’  bij Ameland – en is het de vraag of ze ook daar kunnen uitgroeien tot ruggensteun van de aandrijving.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Batterijen reddingsboei en lastpost voor de scheepvaart | NT

Batterijen reddingsboei en lastpost voor de scheepvaart

The good, the bad and the battery

Batterijen hebben de afgelopen jaren de reputatie opgebouwd van klimaatweldoeners, essentieel om transportmiddelen te elektrificeren en het gebruik van brandstoffen uit te bannen. In de zeescheepvaart zijn diezelfde batterijen tot nu toe vooral een lastige vracht  – zo bleek deze week weer eens bij de brandende car carrier ‘Fremantle Highway’  bij Ameland – en is het de vraag of ze ook daar kunnen uitgroeien tot ruggensteun van de aandrijving.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu