Ook de omzet lag gevoelig hoger, 348,2 miljoen dollar tegen 148,7 miljoen een jaar eerder. Over het eerste halfjaar vertonen de cijfers hetzelfde beeld: het verlies van 48,3 miljoen in 2022 maakte plaats voor een winst van bijna 336,9 miljoen, terwijl de omzet steeg van 263,1 naar 688,1 miljoen dollar.

De rederij verkocht twee oudere schepen, maar liet er ook vijf nieuwe bouwen, waarvan er intussen al vier actief zijn. In het derde kwartaal brachten de supertankers van Euronav, die worden ingezet in de internationale pool, tot nog toe 44.750 dollar per dag op en lagen ze voor 45% van de beschikbare dagen onder contract.

De Suezmax-schepen, die worden ingezet op de spotmarkt, brachten gemiddeld 49.500 dollar per dag op en lagen voor 50% van de beschikbare dagen vast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement