IMO’s onscherpe klimaatdoelen ‘in elk geval een begin’ voor duurzame scheepvaart

achtergrond

‘Als nationale omstandigheden het toelaten.’ Niet eens in de kleine lettertjes, maar gewoon in de hoofdtekst van haar klimaatakkoord bood de Marine Environment Protection Committee van de IMO, de maritieme organisatie van de Verenigde Naties (VN) afgelopen juli alvast een royale ontsnappingsroute voor landen die de vastgestelde stappen (minstens 20% reductie van de CO2-uitstoot door de scheepvaart in 2030, minstens 70% minder CO2-uitstoot in 2040, ‘netto nul’ maritieme uitstoot omstreeks 2050) straks toch niet weten te zetten.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

IMO’s onscherpe klimaatdoelen ‘in elk geval een begin’ voor duurzame scheepvaart | NT

IMO’s onscherpe klimaatdoelen ‘in elk geval een begin’ voor duurzame scheepvaart

achtergrond

‘Als nationale omstandigheden het toelaten.’ Niet eens in de kleine lettertjes, maar gewoon in de hoofdtekst van haar klimaatakkoord bood de Marine Environment Protection Committee van de IMO, de maritieme organisatie van de Verenigde Naties (VN) afgelopen juli alvast een royale ontsnappingsroute voor landen die de vastgestelde stappen (minstens 20% reductie van de CO2-uitstoot door de scheepvaart in 2030, minstens 70% minder CO2-uitstoot in 2040, ‘netto nul’ maritieme uitstoot omstreeks 2050) straks toch niet weten te zetten.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu