Grote boeman bij ro/ro-rampen als Fremantle Highway, was tot nu toe niet de elektrische auto

13 jaar branden op car carriers en ferry’s op een rij  

De ‘Fremantle Highway’-brand vergroot de bezorgdheid over het zeevervoer van elektrische auto’s. Terugkijkend naar de ro/ro-branden van de afgelopen jaren kom je echter pas in 2010 een brand tegen die aantoonbaar door een (embryonale) e-auto ontstond. Koeltrailers, tweedehands auto’s en auto’s van overheidspersoneel (!) waren tot nu toe gevaarlijkere scheepsvracht.

De gebluste maar zwaar gehavende ‘Fremantle Highway' in de Eemshaven. De nabij de Waddeneilanden in brand gevlogen car carrier blies de discussie over het transport van elektrische auto's nieuw leven in, maar veel e-auto's konden in de Eemshaven juist ongeschonden van boord worden gereden. Onderzoek naar wat er op het schip is misgegaan, is nu in volle gang. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Jilmer Postma

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Grote boeman bij ro/ro-rampen als Fremantle Highway, was tot nu toe niet de elektrische auto | NT

Grote boeman bij ro/ro-rampen als Fremantle Highway, was tot nu toe niet de elektrische auto

13 jaar branden op car carriers en ferry’s op een rij  

De ‘Fremantle Highway’-brand vergroot de bezorgdheid over het zeevervoer van elektrische auto’s. Terugkijkend naar de ro/ro-branden van de afgelopen jaren kom je echter pas in 2010 een brand tegen die aantoonbaar door een (embryonale) e-auto ontstond. Koeltrailers, tweedehands auto’s en auto’s van overheidspersoneel (!) waren tot nu toe gevaarlijkere scheepsvracht.

De gebluste maar zwaar gehavende ‘Fremantle Highway' in de Eemshaven. De nabij de Waddeneilanden in brand gevlogen car carrier blies de discussie over het transport van elektrische auto's nieuw leven in, maar veel e-auto's konden in de Eemshaven juist ongeschonden van boord worden gereden. Onderzoek naar wat er op het schip is misgegaan, is nu in volle gang. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Jilmer Postma

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu