Failliete verlader verklaart met eis van 316 miljoen oorlog aan MSC

contract niet nageleefd

De failliete Amerikaanse woonwinkelketen Bed Bath & Beyond, nu juridisch DK Butterfly genaamd, heeft een zaak aangespannen tegen containerrederij MSC waarin het een reuzenschadevergoeding eist van 316 miljoen dollar. De volgens de aanklacht ‘verschrikkelijke’ dienstverlening van de rederij heeft volgens het bedrijf een forse bijdrage geleverd aan de ondergang van de winkelketen. De aanklacht is ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder Federal Maritime Commission (FMC) en is meteen de duurste eis in de geschiedenis van dat orgaan.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Failliete verlader verklaart met eis van 316 miljoen oorlog aan MSC | NT

Failliete verlader verklaart met eis van 316 miljoen oorlog aan MSC

contract niet nageleefd

De failliete Amerikaanse woonwinkelketen Bed Bath & Beyond, nu juridisch DK Butterfly genaamd, heeft een zaak aangespannen tegen containerrederij MSC waarin het een reuzenschadevergoeding eist van 316 miljoen dollar. De volgens de aanklacht ‘verschrikkelijke’ dienstverlening van de rederij heeft volgens het bedrijf een forse bijdrage geleverd aan de ondergang van de winkelketen. De aanklacht is ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder Federal Maritime Commission (FMC) en is meteen de duurste eis in de geschiedenis van dat orgaan.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding