‘Pentagon raadt rederijen aan gewoon via Rode Zee en Suezkanaal te varen’

Operation Prosperity Guardian

Het Pentagon probeert de internationale scheepvaart gerust te stellen en op het hart te drukken om gewoon via de Rode Zee en het Suezkanaal te varen, meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Luitenant-kolonel Bryon McGarry, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie op het gebied van het Midden-Oosten en Afrika, meldde volgens Bloomberg donderdag in antwoord op vragen dat het Pentagon ‘op vrijwel dagelijkse basis contact heeft met de bedrijfstak om de behoeften te peilen en om de zekerheid te bieden dat de internationale gemeenschap er is om te helpen bij een veilige doortocht’.

Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

‘Pentagon raadt rederijen aan gewoon via Rode Zee en Suezkanaal te varen’ | NT

‘Pentagon raadt rederijen aan gewoon via Rode Zee en Suezkanaal te varen’

Operation Prosperity Guardian

Het Pentagon probeert de internationale scheepvaart gerust te stellen en op het hart te drukken om gewoon via de Rode Zee en het Suezkanaal te varen, meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Luitenant-kolonel Bryon McGarry, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie op het gebied van het Midden-Oosten en Afrika, meldde volgens Bloomberg donderdag in antwoord op vragen dat het Pentagon ‘op vrijwel dagelijkse basis contact heeft met de bedrijfstak om de behoeften te peilen en om de zekerheid te bieden dat de internationale gemeenschap er is om te helpen bij een veilige doortocht’.

Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding