Overcapaciteit helpt lijnvaart uit de brand: ‘Containervaart geen gevangene van de Houthi’s’

Rode Zee-crisis

‘Never a dull moment’ in de containerscheepvaart. Na onder meer het coronavirus en het blokkeerschip wordt de sector nu geplaagd door Houthi-rebellen die schieten op schepen op de Rode Zee. Dankzij de enorme overcapaciteit aan scheepsruimte is zo’n marktverstoring door de rederijen nu echter makkelijk te verdragen, zo verwachten deskundigen.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Overcapaciteit helpt lijnvaart uit de brand: ‘Containervaart geen gevangene van de Houthi’s’ | NT

Overcapaciteit helpt lijnvaart uit de brand: ‘Containervaart geen gevangene van de Houthi’s’

Rode Zee-crisis

‘Never a dull moment’ in de containerscheepvaart. Na onder meer het coronavirus en het blokkeerschip wordt de sector nu geplaagd door Houthi-rebellen die schieten op schepen op de Rode Zee. Dankzij de enorme overcapaciteit aan scheepsruimte is zo’n marktverstoring door de rederijen nu echter makkelijk te verdragen, zo verwachten deskundigen.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding