Houthileider: grote overwinning met hinderen scheepvaart Israël

Geen schepen via Golf van Aden

De Houthirebellen in Jemen zeggen dat ze de voorbije week hebben voorkomen dat via de Golf van Aden, over de Rode Zee schepen naar Israël konden varen. De opstandelingen zien dat als een grote overwinning, zei hun leider Abdul Malik al Houthi in een televisietoespraak.

Volgens de Houthi's slagen de Britten en Amerikanen er niet in om schepen te beschermen. Foto: Shutterstock

‘De Amerikanen en de Britten zijn er niet in geslaagd om enig schip door te laten dat onderweg was naar Israël. Ze waren niet in staat om deze schepen te beschermen. Ze kunnen zelfs Amerikaans-Britse schepen niet meer beschermen en dit is een concrete en enorme overwinning voor ons’, aldus Al Houthi.

De Houthi’s schieten sinds november op schepen die zij in verband brengen met Israël, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten. De opstandelingen, die gesteund worden door Iran, zeggen daarmee door te gaan tot ze ‘de belegering van de bevolking van Gaza’ staken, zo zei Al Houthi.

Houthileider: grote overwinning met hinderen scheepvaart Israël | NT

Houthileider: grote overwinning met hinderen scheepvaart Israël

Geen schepen via Golf van Aden

De Houthirebellen in Jemen zeggen dat ze de voorbije week hebben voorkomen dat via de Golf van Aden, over de Rode Zee schepen naar Israël konden varen. De opstandelingen zien dat als een grote overwinning, zei hun leider Abdul Malik al Houthi in een televisietoespraak.

Volgens de Houthi's slagen de Britten en Amerikanen er niet in om schepen te beschermen. Foto: Shutterstock

‘De Amerikanen en de Britten zijn er niet in geslaagd om enig schip door te laten dat onderweg was naar Israël. Ze waren niet in staat om deze schepen te beschermen. Ze kunnen zelfs Amerikaans-Britse schepen niet meer beschermen en dit is een concrete en enorme overwinning voor ons’, aldus Al Houthi.

De Houthi’s schieten sinds november op schepen die zij in verband brengen met Israël, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten. De opstandelingen, die gesteund worden door Iran, zeggen daarmee door te gaan tot ze ‘de belegering van de bevolking van Gaza’ staken, zo zei Al Houthi.