Bulkschip geëvacueerd na voltreffer Houthi’s

‘Rubymar’

De bemanning van het bulkschip ‘Rubymar’ is op de Rode Zee door westerse militairen gezond en wel van boord gehaald nadat het vaartuig zondag een voltreffer te verwerken had gekregen bij een Houthi-aanval.

Foto: Shutterstock

De rebellenbeweging uit Jemen heeft de aanval op het vrachtschip bevestigd en sprak van de meest geslaagde actie sinds de beweging afgelopen najaar begon met haar aanvallen op schepen. De Houthi’s stelden dat de ‘Rubymar’ zelfs dreigde te zinken.

De ‘Rubymar’ was op weg vanuit de Verenigde Arabische Emiraten en had via het Suezkanaal naar bestemming Bulgarije willen varen. Het voer onder de vlag van Belize voor Golden Adventure Shipping, een bedrijf dat naar verluidt een adres heeft in Southampton.

De Houthi’s bestempelen het in elk geval als een schip uit Groot-Brittannië, een van de landen die ze als doelwit zien sinds de Britten samen met de Amerikanen als reactie op de Houthi-dreiging het voortouw hebben genomen om doelen van de beweging in Jemen uit te schakelen. De Amerikaanse legerleiding meldde dat zaterdag vijf nieuwe aanvallen zijn uitgevoerd op onder meer drie mobiele antischeepsraketten van de rebellenbeweging.

Bulkschip geëvacueerd na voltreffer Houthi’s | NT

Bulkschip geëvacueerd na voltreffer Houthi’s

‘Rubymar’

De bemanning van het bulkschip ‘Rubymar’ is op de Rode Zee door westerse militairen gezond en wel van boord gehaald nadat het vaartuig zondag een voltreffer te verwerken had gekregen bij een Houthi-aanval.

Foto: Shutterstock

De rebellenbeweging uit Jemen heeft de aanval op het vrachtschip bevestigd en sprak van de meest geslaagde actie sinds de beweging afgelopen najaar begon met haar aanvallen op schepen. De Houthi’s stelden dat de ‘Rubymar’ zelfs dreigde te zinken.

De ‘Rubymar’ was op weg vanuit de Verenigde Arabische Emiraten en had via het Suezkanaal naar bestemming Bulgarije willen varen. Het voer onder de vlag van Belize voor Golden Adventure Shipping, een bedrijf dat naar verluidt een adres heeft in Southampton.

De Houthi’s bestempelen het in elk geval als een schip uit Groot-Brittannië, een van de landen die ze als doelwit zien sinds de Britten samen met de Amerikanen als reactie op de Houthi-dreiging het voortouw hebben genomen om doelen van de beweging in Jemen uit te schakelen. De Amerikaanse legerleiding meldde dat zaterdag vijf nieuwe aanvallen zijn uitgevoerd op onder meer drie mobiele antischeepsraketten van de rebellenbeweging.