Instorting winst CMA CGM ‘bevestigt dat onze strategie relevant is’

Jaarcijfers

CMA CGM heeft vorig jaar een forse winstval moeten slikken. Kon een jaar geleden in Marseille nog de vlag worden uitgehangen naar aanleiding van de bijna 25 miljard dollar netto winst die in 2022 was geboekt, in 2023 moest het Franse transportconcern genoegen nemen met een netto resultaat van 3,6 miljard dollar. Net als eerder onder meer Maersk en ONE al deden, moest CMA CGM over het laatste kwartaal van 2023 zelfs een (licht) verlies melden, van 90 miljoen dollar.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Instorting winst CMA CGM ‘bevestigt dat onze strategie relevant is’ | NT

Instorting winst CMA CGM ‘bevestigt dat onze strategie relevant is’

Jaarcijfers

CMA CGM heeft vorig jaar een forse winstval moeten slikken. Kon een jaar geleden in Marseille nog de vlag worden uitgehangen naar aanleiding van de bijna 25 miljard dollar netto winst die in 2022 was geboekt, in 2023 moest het Franse transportconcern genoegen nemen met een netto resultaat van 3,6 miljard dollar. Net als eerder onder meer Maersk en ONE al deden, moest CMA CGM over het laatste kwartaal van 2023 zelfs een (licht) verlies melden, van 90 miljoen dollar.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen