Mogelijk rechtszaken tegen Volkswagen na batterijbrand op vrachtschip

'Felicity Ace'

Volkswagen moet binnenkort misschien voor de Duitse rechter verschijnen omdat een in brand gevlogen elektrische auto van het bedrijf geleid zou hebben tot het zinken van een vrachtschip. De brand die twee jaar geleden op het schip ‘Felicity Ace’ met duizenden auto’s aan boord uitbrak zou zijn ontstaan door een defecte batterij van een Porsche, een dochtermerk van Volkswagen. Volkswagen bevestigt de aanklachten, maar wil verder niks kwijt.

Naar schatting waren de auto’s op het schip samen 393 miljoen euro waard. Foto: Marinha Portuguesa

In totaal klagen zes schuldeisers Volkswagen aan, waaronder de exploitant en de verzekeraar van het gezonken schip. Of het daadwerkelijk tot rechtszaken komt, hangt ervan af of er een schikking komt uit de gesprekken die de schuldeisers later deze maand met Volkswagen voeren onder leiding van een Duitse rechter.

Het zinken van de Felicity Ace in de Atlantische Oceaan heeft Volkswagen naar verluidt al 155 miljoen dollar gekost.

Mogelijk rechtszaken tegen Volkswagen na batterijbrand op vrachtschip | NT

Mogelijk rechtszaken tegen Volkswagen na batterijbrand op vrachtschip

'Felicity Ace'

Volkswagen moet binnenkort misschien voor de Duitse rechter verschijnen omdat een in brand gevlogen elektrische auto van het bedrijf geleid zou hebben tot het zinken van een vrachtschip. De brand die twee jaar geleden op het schip ‘Felicity Ace’ met duizenden auto’s aan boord uitbrak zou zijn ontstaan door een defecte batterij van een Porsche, een dochtermerk van Volkswagen. Volkswagen bevestigt de aanklachten, maar wil verder niks kwijt.

Naar schatting waren de auto’s op het schip samen 393 miljoen euro waard. Foto: Marinha Portuguesa

In totaal klagen zes schuldeisers Volkswagen aan, waaronder de exploitant en de verzekeraar van het gezonken schip. Of het daadwerkelijk tot rechtszaken komt, hangt ervan af of er een schikking komt uit de gesprekken die de schuldeisers later deze maand met Volkswagen voeren onder leiding van een Duitse rechter.

Het zinken van de Felicity Ace in de Atlantische Oceaan heeft Volkswagen naar verluidt al 155 miljoen dollar gekost.