Britten kunnen dankzij subsidie nieuwe ‘vleugelzeilen’ testen

WingTek Wingsail

Een Brits ontwerp voor een modern zeilsysteem voor zeeschepen, WingTek Wingsail, heeft van het Britse ministerie van Transport een subsidie van omgerekend 2,5 miljoen euro toegekend gekregen. Het systeem oogt als een mogelijke toekomstige concurrent van VentoFoil, het windenergiesysteem van het Groningse bedrijf Econowind dat al daadwerkelijk is geïnstalleerd op verschillende vrachtschepen.

Met de windzeilen willen de Britten flink wat energie besparen. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Britten kunnen dankzij subsidie nieuwe ‘vleugelzeilen’ testen | NT

Britten kunnen dankzij subsidie nieuwe ‘vleugelzeilen’ testen

WingTek Wingsail

Een Brits ontwerp voor een modern zeilsysteem voor zeeschepen, WingTek Wingsail, heeft van het Britse ministerie van Transport een subsidie van omgerekend 2,5 miljoen euro toegekend gekregen. Het systeem oogt als een mogelijke toekomstige concurrent van VentoFoil, het windenergiesysteem van het Groningse bedrijf Econowind dat al daadwerkelijk is geïnstalleerd op verschillende vrachtschepen.

Met de windzeilen willen de Britten flink wat energie besparen. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen