Dat stelt DB Cargo nadat de staking bij de vrachtmachnisten zijn derde dag ingaat. Ook het zuidwesten van Duitsland (Mannheim met aansluiting op Zwitserland en Italië) ondervindt hinder van de stakingen.

‘Ondanks de staking blijft de situatie in de rest van Duitsland stabiel’, stelt de Duitse railgoederenvervoerder. In Nederland hebben zich in de afgelopen 24 uur geen verstoringen van betekenis voorgedaan, voegt het bedrijf eraan toe.

Organisatiegraad

Dat het zwaartepunt van de staking in de voormalige DDR-deelstaten ligt, heeft volgens DB Cargo te maken met de hoge organisatiegraad van de vakbond GDL onder de treinmachinisten in het oosten van Duitsland. Daarom zijn de stakingen bij DB Cargo in de westelijke deelstaten beperkt dat een aantal grote vestigingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding