Italiaanse spoormaatschappij en MSC starten intermodaal bedrijf

Extra terminalcapaciteit nodig

Containerrederij MSC richt samen met Ferrovie dello Stato Italiane, de nationale spoorwegmaatschappij van Italië, een nieuwe joint venture op om intermodale diensten te ontwikkelen tussen Italiaanse havens en Noord-Europese bestemmingen.

Foto: Mercitialia

De twee bedrijven hebben daarover een memorandum of understanding ondertekend waarin staat dat de Zwitsers-Italiaanse rederij via haar logistieke dochterbedrijf Medlog een belang van 49% krijgt in het nieuwe bedrijf. Mercitalia Logistics, de logistieke tak van de Italiaanse spoorwegmaatschappij, krijgt 51% ervan in handen. Een nieuwe naam voor hun gezamenlijke project is door de twee geestelijk vaders nog niet genoemd.

De twee joint venture-partners zeggen nieuwe terminalcapaciteit te willen creëren en intermodale diensten te willen ontwikkelen van en naar de Italiaanse havens. De kwaliteit van die diensten moet in vergelijking met het bestaande aanbod omhoog, aldus de twee bedrijven, met als doel om ‘een concurrerend alternatief voor wegvervoer’ te gaan bieden. Daartoe moet de nieuwe joint venture gaan zorgen voor ‘het uitbreiden van Europese spoorcorridors en het integreren van zee-spoor-weg transportsystemen’. MSC en Ferrovie dello Stato Italiane spreken daarbij ook de ambitie uit ‘om de ontwikkeling van de Italiaanse economie te ondersteunen door meer gebruik te maken van spoormobiliteit’.

Het betekent voor MSC het tweede nieuwe avontuur in het Italiaanse spoorvervoer in korte tijd. Afgelopen maand nam het bedrijf ook al een 50% belang in Nuovo Trasporto Viaggiatori, een Italiaans railbedrijf dat met hogesnelheidstreinen passagiers vervoert. Eind september stapte MSC via dochterbedrijf Medlog bovendien al in het railvervoer in Spanje door een belang te nemen in de Spaanse railgoederenvervoerder Renfe Cargo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Italiaanse spoormaatschappij en MSC starten intermodaal bedrijf | NT

Italiaanse spoormaatschappij en MSC starten intermodaal bedrijf

Extra terminalcapaciteit nodig

Containerrederij MSC richt samen met Ferrovie dello Stato Italiane, de nationale spoorwegmaatschappij van Italië, een nieuwe joint venture op om intermodale diensten te ontwikkelen tussen Italiaanse havens en Noord-Europese bestemmingen.

Foto: Mercitialia

De twee bedrijven hebben daarover een memorandum of understanding ondertekend waarin staat dat de Zwitsers-Italiaanse rederij via haar logistieke dochterbedrijf Medlog een belang van 49% krijgt in het nieuwe bedrijf. Mercitalia Logistics, de logistieke tak van de Italiaanse spoorwegmaatschappij, krijgt 51% ervan in handen. Een nieuwe naam voor hun gezamenlijke project is door de twee geestelijk vaders nog niet genoemd.

De twee joint venture-partners zeggen nieuwe terminalcapaciteit te willen creëren en intermodale diensten te willen ontwikkelen van en naar de Italiaanse havens. De kwaliteit van die diensten moet in vergelijking met het bestaande aanbod omhoog, aldus de twee bedrijven, met als doel om ‘een concurrerend alternatief voor wegvervoer’ te gaan bieden. Daartoe moet de nieuwe joint venture gaan zorgen voor ‘het uitbreiden van Europese spoorcorridors en het integreren van zee-spoor-weg transportsystemen’. MSC en Ferrovie dello Stato Italiane spreken daarbij ook de ambitie uit ‘om de ontwikkeling van de Italiaanse economie te ondersteunen door meer gebruik te maken van spoormobiliteit’.

Het betekent voor MSC het tweede nieuwe avontuur in het Italiaanse spoorvervoer in korte tijd. Afgelopen maand nam het bedrijf ook al een 50% belang in Nuovo Trasporto Viaggiatori, een Italiaans railbedrijf dat met hogesnelheidstreinen passagiers vervoert. Eind september stapte MSC via dochterbedrijf Medlog bovendien al in het railvervoer in Spanje door een belang te nemen in de Spaanse railgoederenvervoerder Renfe Cargo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement