DHG verkoopt 131.000 vierkante meter dc-ruimte

Logistiek vastgoed

DHG heeft Logchain One voor 130,8 miljoen euro verkocht en inmiddels volledig overgedragen aan Patrizia Immobilien AG. De transactie bevat 131.000 vierkante meter distributiecentra, zoals Smartlog in Bergen op Zoom (48.000 vierkante meter), Smartlog Rotterdam 1 (29.000 vierkante meter) en Smartlog Moerdijk (54.000 vierkante meter).

Van Smartlog Moerdijk is 30.000 vierkante meter specifiek geschikt voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen (ADR). De distributiecentra in Bergen op Zoom zijn gebouwd op eigen grond, de distributiecentra in Rotterdam en Moerdijk op erfpacht gronden. Alle panden zijn in vorig jaar en dit jaar opgeleverd en zijn voorzien van zonnepanelen op de daken.

Ontwikkelportefeuille

Logchain One is het eerste deel van de Logchain ontwikkelportefeuille, die DHG op eigen risico ontwikkelt. In totaal bestaat het op dit moment uit ruim 750.000 vierkante meter distributiecentra. Na de verkoop heeft DHG nog 620.000 vierkante meter aan Smartlog-distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn.

Dit betreft naast vijf locaties in Rotterdam, locaties in Moerdijk, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam, Nieuw-Leusden en Venray. Deze distributiecentra worden in 2019 en 2020 opgeleverd. Voor ruim 33% ervan is al een huurcontract afgesloten. Ook verwacht DHG hier binnenkort nog eens 200.000 vierkante meter aan toe te voegen.

XXL-distributiecentra

Smartlog staat voor smart en logistics. De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. De distributiecentra worden op eigen risico ontwikkeld en vervolgens verhuurd.

DHG verkoopt 131.000 vierkante meter dc-ruimte | NT

DHG verkoopt 131.000 vierkante meter dc-ruimte

Logistiek vastgoed

DHG heeft Logchain One voor 130,8 miljoen euro verkocht en inmiddels volledig overgedragen aan Patrizia Immobilien AG. De transactie bevat 131.000 vierkante meter distributiecentra, zoals Smartlog in Bergen op Zoom (48.000 vierkante meter), Smartlog Rotterdam 1 (29.000 vierkante meter) en Smartlog Moerdijk (54.000 vierkante meter).

Van Smartlog Moerdijk is 30.000 vierkante meter specifiek geschikt voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen (ADR). De distributiecentra in Bergen op Zoom zijn gebouwd op eigen grond, de distributiecentra in Rotterdam en Moerdijk op erfpacht gronden. Alle panden zijn in vorig jaar en dit jaar opgeleverd en zijn voorzien van zonnepanelen op de daken.

Ontwikkelportefeuille

Logchain One is het eerste deel van de Logchain ontwikkelportefeuille, die DHG op eigen risico ontwikkelt. In totaal bestaat het op dit moment uit ruim 750.000 vierkante meter distributiecentra. Na de verkoop heeft DHG nog 620.000 vierkante meter aan Smartlog-distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn.

Dit betreft naast vijf locaties in Rotterdam, locaties in Moerdijk, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam, Nieuw-Leusden en Venray. Deze distributiecentra worden in 2019 en 2020 opgeleverd. Voor ruim 33% ervan is al een huurcontract afgesloten. Ook verwacht DHG hier binnenkort nog eens 200.000 vierkante meter aan toe te voegen.

XXL-distributiecentra

Smartlog staat voor smart en logistics. De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. De distributiecentra worden op eigen risico ontwikkeld en vervolgens verhuurd.