De overname omvat naast de warehouse -activiteiten ook de value added logistics-activiteiten. Die zorgen ervoor dat klanten op maat worden voorzien van de juiste producten, in de juiste hoeveelheden en in de juiste samenstelling.

Overname

De belangrijkste activiteiten van Nijhof-Wassink zijn opslag, behandeling, transport en de value added logistics-activiteiten voor de (petro)chemische industrie. De reden voor Katoen Natie om het logistiek centrum van Nijhof-Wassink over te nemen is het verder uitbreiden van de dienstverlening voor de (petro)chemische industrie. Wat voor het logistiek complex is betaald door Katoen Natie is niet bekendgemaakt.

De zestig medewerkers van het logistiek centrum en de lopende contracten worden ook door Katoen Natie overgenomen. Alle transportactiviteiten van Nijhof-Wassink en de vijf Volvo- en Renault Trucks-dealerbedrijven in Polen blijven actief onder de Nijhof-Wassink Groep.

Terrein

Het terrein dat wordt overgenomen is 25,5 hectaren groot en heeft de beschikking over 42 silo’s, 15.000 vierkante meter buitenopslagruimte, vijf loodsen met een totale overdekte oppervlakte van 40.000 vierkante meter en overige (kantoor)gebouwen. Katoen Natie heeft besloten om de verworven faciliteiten in de zeer nabije toekomst uit te breiden met investeringen in extra loodsen met een totale oppervlakte van 16.000 vierkante meter en 42 extra silo’s voor opslag van polymeren.

Het logistieke centrum bevindt zich in Kutno, strategisch gelegen naast de PCC intermodale terminal met een capaciteit van 250.000 teu en vlakbij de kruising van de twee hoofdwegen in Polen die Noord-Zuid en Oost-West verbinden. De Poolse faciliteiten zijn via spoor direct verbonden met de belangrijkste Europese havens van Antwerpen, Rotterdam, Hamburg en Gdansk/Gdynia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement