MAN ziet groei truckverkoop afnemen

MAN ziet de vraag naar nieuwe vrachtauto’s de laatste maanden teruglopen.

De voorraad onderhanden orders liep in het derde kwartaal licht terug tot ruim vier miljard euro. Overigens was dat altijd nog 6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De afzet van MAN-bedrijfsvoertuigen, waaronder ook bussen, stegen in het derde kwartaal met 9%. Dat sprake is van een groeivertraging blijkt uit het feit dat de groei in de eerste negen maanden nog op 23% uitkwam.

Op middellange termijn houdt de Duitse vrachtautobouwer rekening met aanhoudende economische ‘onzekerheid’ en met dalende groeipercentages op de vrachtautomarkt. In het lopende jaar zal de omzet met 10 tot 15% stijgen en zal de brutowinst rond 8,5% van de omzet schommelen, voorspelt het bedrijf. Daarmee wordt 2011 voor MAN ‘een zeer succesvol jaar’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

MAN ziet groei truckverkoop afnemen | NT

MAN ziet groei truckverkoop afnemen

MAN ziet de vraag naar nieuwe vrachtauto’s de laatste maanden teruglopen.

De voorraad onderhanden orders liep in het derde kwartaal licht terug tot ruim vier miljard euro. Overigens was dat altijd nog 6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De afzet van MAN-bedrijfsvoertuigen, waaronder ook bussen, stegen in het derde kwartaal met 9%. Dat sprake is van een groeivertraging blijkt uit het feit dat de groei in de eerste negen maanden nog op 23% uitkwam.

Op middellange termijn houdt de Duitse vrachtautobouwer rekening met aanhoudende economische ‘onzekerheid’ en met dalende groeipercentages op de vrachtautomarkt. In het lopende jaar zal de omzet met 10 tot 15% stijgen en zal de brutowinst rond 8,5% van de omzet schommelen, voorspelt het bedrijf. Daarmee wordt 2011 voor MAN ‘een zeer succesvol jaar’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement