Dat hebben de logistieke dienstverleners deze week bekendgemaakt. Dat de twee partijen van plan waren om de joint venture op te richten, was al bekend. Onlangs werd echter goedkeuring ontvangen van de Europese Commissie. Daardoor kon het nieuwe dochterbedrijf op 2 januari van start gaan.

Automotive

Bergé Gefco richt zich op de Spaanse markt, waar Bergé ook uit afkomstig is. Gefco is daarentegen een Frans bedrijf. Of er uitbreiding plaatsvindt naar andere landen is momenteel niet bekend.

De joint venture is actief in de automotive logistiek. Het beschikt over drie miljoen vierkante meter opslagruimte, waar in totaal 120.000 voertuigen kunnen staan. Daarnaast beschikt het over een vloot van zevenhonderd vrachtwagens en honderd wagons.

Lees ook: Gefco slaat vleugels uit in Spanje

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement