Details over de identiteit van de chauffeur zijn niet gegeven. De man is voortvluchtig. De politie in België en Nederland zijn op zoek naar hem. De man reed met een vrachtwagen met een Nederlands kenteken.

Maastricht

Het ongeluk gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg naar Maastricht door zo’n twintig gele hesjes. De toegesnelde Belgische politie vroeg de trucker zijn vrachtwagen even verderop op een parkeerplaats neer te zetten, maar in plaats daarvan ging de chauffeur er vandoor, aldus Belgische media. Volgens de zender RTBF had de vrachtwagen een Nederlands kenteken.

Een woordvoerster van de politie in Limburg zei zaterdagochtend dat ook in Nederland ‘in samenwerking met de Belgische collega’s wordt uitgekeken naar de vrachtwagen’. Volgens haar heeft de Nederlandse politie van de Belgen ‘bepaalde kenmerken’ van het voertuig gekregen. Welke dat zijn, wil ze niet zeggen. Bij de blokkadeactie van actievoerders in gele hesjes vrijdagavond bij Visé waren voor zover bekend geen Nederlandse demonstranten betrokken.

Herdenking

In Maastricht lopen actievoerders in gele hesjes zaterdagmiddag met een zwarte rouwband tijdens hun wekelijkse tocht door de Limburgse hoofdstad. Ze doen dat uit medeleven met de nabestaanden van de ‘gele strijder’, laten ze via Facebook weten. Zaterdagmiddag houden de Waalse gele hesjes van 14.00 uur een herdenkingsbijeenkomst bij het station Luik-Guillemins.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement