In een class action lawsuit stapt een groep mensen collectief naar de rechter. Tegen Nikola en Milton lopen nu twee zaken in Arizona en een in New York, meldt de website Freight Waves.

Affaire

Het bedrijf ligt onder vuur na een vernietigend zwartboek van Hindenburg Research. In het rapport beweert de speculant dat Nikola beleggers misleidt. Zo zou de truckbouwer liegen over de waterstoftechnologie die het in huis zegt te hebben.

In een poging de crisis bij het bedrijf te bezweren maakte Nikola zondag bekend dat topman Trevor Milton vanwege de affaire is opgestapt.
De beleggers die zich hebben aangesloten bij de rechtszaken, nemen daarmee geen genoegen. Ze willen een schadevergoeding van Nikola en Milton voor de gekelderde aandelenkoers van het bedrijf. Sinds de publicatie van het rapport door Hindenburg Research heeft Nikola al 35% van zijn beurswaarde verloren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement