Combinex is volgens C.H. Robinson een van de snelst groeiende expediteurs in de Benelux. Het bedrijf is gespecialiseerd in transportdiensten voor droge, verse en diepgevroren producten door heel Europa. Combinex verzorgt zowel volledige als deelladingen.

Met de overname verwacht C.H. Robinson zijn slagkracht in West-Europa flink te kunnen vergroten. Jeroen Eijsink, President of Europe bij C.H. Robinson: ‘Dankzij de vloot van Combinex krijgen we extra transportmogelijkheden tot onze beschikking en vergroten we ons bereik op de korte en middellange afstanden.’

Verdubbelen

Met bijna 21 miljard dollar aan lading in beheer en zo’n 19 miljoen transportbewegingen per jaar is C.H. Robinson een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld. Rond 70% van de jaarlijkse omzet komt voor rekening van het wegvervoer in de Noord-Amerikaanse thuismarkt. De laatste drie jaar wist het concern de omzet in Europa bijna te verdubbelen naar 1 miljard dollar. C.H. Robinson biedt naar eigen zeggen wegvervoer aan op alle belangrijke handelsroutes in Europa.

De overname van Combinex volgt op twee overnames van Europese bedrijven in 2019. C.H. Robinson nam toen Dema Services in Italië over en Space Cargo in Spanje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding