De 400 busjes worden geleverd door Toyota. Het gaat om de batterij-elektrische Proace Electric. De voertuigen zijn uitgerust met een batterijpakket van 75 kilowattuur, waarmee een actieradius tot 330 kilometer mogelijk is.

DHL Parcel gaat de Toyota’s inzetten voor de laatste kilometers van de bezorging vanuit de DHL CityHubs. Deze zijn in Nederland te vinden op 140 plekken aan de rand van stedelijke gebieden. Per rit kunnen de elektrische busjes 100 tot 200 adressen aandoen.

Volgens ceo Wouter van Benten van DHL Parcel Benelux past de aanschaf van de busjes ‘in ons beleid waar we maximaal CO2 reduceren en het restant volledig compenseren’.

2025

Het bedrijf heeft daarvoor een verduurzamingsprogramma van 350 miljoen euro opgetuigd, dat wordt geïnvesteerd in elektrificatie van de vloot, duurzame bouw van sorteercentra en 26 nieuwe ‘CityHubs’. DHL wil tegen 2025 zijn hele bezorgvloot gereed hebben voor elektrische bezorging in de steden.

Door de aankoop heeft DHL Parcel het grootste elektrische wagenpark van het land, zo claimt de bezorger in een persbericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement