TEA / FST failliet, overgenomen Kool Transport ook in de problemen

FST Logistics

Transport Employment Agency (TEA) uit Amersfoort is op 13 december failliet verklaard. Het transportbedrijf stond tot kort voor het faillissement geregistreerd onder de naam FST Logistics. TEA had 37 medewerkers in dienst.

Kool Transport
Foto: Kool Transport

‘De naam is enkele weken voor het faillissement gewijzigd in TEA’, zegt Daniël de Haan, die als curator is aangesteld door TEA. ‘Momenteel onderzoeken we of dat iets met het faillissement te maken heeft.’ De reden voor het faillissement is nog niet bekend.

Problemen bij Kool Transport

FST nam in april 2022 transportbedrijf Kool Transport uit Vianen over. Bij dat bedrijf zou het sinds de overname bergafwaarts zijn gegaan. Stichting VNB, onderdeel van vakbond FNV, stuurde naar aanleiding van signalen over misstanden een brandbrief aan Kool. Medewerkers zouden te laat uitbetaald worden en moesten tol zelf voorschieten.

Kool Transport is ook nog geld verschuldigd aan TEA. ‘Uit het faillissement van TEA blijkt dat er nog een vordering van enkele tonnen openstaat op Kool’, zegt De Haan. Inmiddels zou er ook beslag zijn gelegd op een deel van het wagenpark van Kool.

FST nam in de zomer van 2022 ook nog de HCR Groep over. Eind december maakte voormalig eigenaar van HCR Hans Kroon bekend dat hij de overname door FST had teruggedraaid. FST kon de verwachtingen die Kroon van het bedrijf had niet waarmaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

TEA / FST failliet, overgenomen Kool Transport ook in de problemen | NT

TEA / FST failliet, overgenomen Kool Transport ook in de problemen

FST Logistics

Transport Employment Agency (TEA) uit Amersfoort is op 13 december failliet verklaard. Het transportbedrijf stond tot kort voor het faillissement geregistreerd onder de naam FST Logistics. TEA had 37 medewerkers in dienst.

Kool Transport
Foto: Kool Transport

‘De naam is enkele weken voor het faillissement gewijzigd in TEA’, zegt Daniël de Haan, die als curator is aangesteld door TEA. ‘Momenteel onderzoeken we of dat iets met het faillissement te maken heeft.’ De reden voor het faillissement is nog niet bekend.

Problemen bij Kool Transport

FST nam in april 2022 transportbedrijf Kool Transport uit Vianen over. Bij dat bedrijf zou het sinds de overname bergafwaarts zijn gegaan. Stichting VNB, onderdeel van vakbond FNV, stuurde naar aanleiding van signalen over misstanden een brandbrief aan Kool. Medewerkers zouden te laat uitbetaald worden en moesten tol zelf voorschieten.

Kool Transport is ook nog geld verschuldigd aan TEA. ‘Uit het faillissement van TEA blijkt dat er nog een vordering van enkele tonnen openstaat op Kool’, zegt De Haan. Inmiddels zou er ook beslag zijn gelegd op een deel van het wagenpark van Kool.

FST nam in de zomer van 2022 ook nog de HCR Groep over. Eind december maakte voormalig eigenaar van HCR Hans Kroon bekend dat hij de overname door FST had teruggedraaid. FST kon de verwachtingen die Kroon van het bedrijf had niet waarmaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement