De 600 in de nieuwe naam staat voor de accucapaciteit in kilowattuur. Met dat accupakket moet de e-truck de concurrentie aangaan met dieselvrachtwagens. Volgens Mercedes is de actieradius van de eActros 600 ongeveer 500 kilometer.

Laden van de accu van 20 tot 80% neemt minder dan een half uur in beslag bij een laadstation van ongeveer een megawatt. De fabrieken van Mercedes in Wörth, Mannheim, Gaggenau en Kassel bereiden zich voor op serieproductie van de langeafstandstruck, die in 2024 moet aanvangen.

Testfase

De nieuwe eActros bevindt zich nu nog in de testfase. In het kader daarvan werd de elektrische truck onlangs in de Finse sneeuw getest, volgens de fabrikant een succes. Mercedes bouwt verder aan een testvloot van 50 voertuigen. Onder andere Amazon en Rhenus gaan daar gebruik van maken voor het vervoer van containers tussen bedrijventerreinen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement