Nikola zet kwart personeel op straat

270 medewerkers

Truckfabrikant Nikola heeft flink in haar personeelsbestand gesneden. 270 mensen werden vrijdag op straat gezet, bijna een kwart van alle medewerkers.

Batterijelektrische Nikola Tre BEV
Foto: Nikola

Dat maakt Nikola bekend op haar eigen website. Bij 150 mensen had het ontslag te maken met het stopzetten van de Europese joint-venture met Iveco afgelopen mei. De overige 120 medewerkers werden ontslagen op productielocaties en het hoofdkantoor in Arizona.

Met de ontslagronde verwacht Nikola jaarlijks 50 miljoen dollar te besparen. In november vorig jaar ontsloeg Nikola ook al 100 medewerkers. Er werken nu nog zo’n 900 mensen bij de zero-emissietruckfabrikant.

Oprichter Milton

Geldzorgen spelen al lange tijd bij Nikola. Volgens de Amerikaanse nieuwswebsite Freightwaves moet de fabrikant onder meer 200 miljoen dollar aan rente betalen aan een hedgefonds. Nikola is daarom naarstig op zoek naar cash. Onlangs strandde een voorstel voor een nieuwe emissie van aandelen vanwege een te lage opkomst, minder dan de helft van de aandeelhouders bracht een stem uit.

Oprichter Trevor Milton, die vorig jaar veroordeeld werd vanwege fraude, sprak zich op social media uit tegen het voorstel van het management. Milton is geen onderdeel meer van het bedrijf, maar bezit nog wel 50 miljoen Nikola-aandelen. Hij riep andere aandeelhouders op om tegen de nieuwe emissie te stemmen. ‘Het bedrijf heeft geen nieuwe aandelen nodig, het heeft nieuw leiderschap nodig’, schreef Milton op LinkedIn.

Nikola zet kwart personeel op straat | NT

Nikola zet kwart personeel op straat

270 medewerkers

Truckfabrikant Nikola heeft flink in haar personeelsbestand gesneden. 270 mensen werden vrijdag op straat gezet, bijna een kwart van alle medewerkers.

Batterijelektrische Nikola Tre BEV
Foto: Nikola

Dat maakt Nikola bekend op haar eigen website. Bij 150 mensen had het ontslag te maken met het stopzetten van de Europese joint-venture met Iveco afgelopen mei. De overige 120 medewerkers werden ontslagen op productielocaties en het hoofdkantoor in Arizona.

Met de ontslagronde verwacht Nikola jaarlijks 50 miljoen dollar te besparen. In november vorig jaar ontsloeg Nikola ook al 100 medewerkers. Er werken nu nog zo’n 900 mensen bij de zero-emissietruckfabrikant.

Oprichter Milton

Geldzorgen spelen al lange tijd bij Nikola. Volgens de Amerikaanse nieuwswebsite Freightwaves moet de fabrikant onder meer 200 miljoen dollar aan rente betalen aan een hedgefonds. Nikola is daarom naarstig op zoek naar cash. Onlangs strandde een voorstel voor een nieuwe emissie van aandelen vanwege een te lage opkomst, minder dan de helft van de aandeelhouders bracht een stem uit.

Oprichter Trevor Milton, die vorig jaar veroordeeld werd vanwege fraude, sprak zich op social media uit tegen het voorstel van het management. Milton is geen onderdeel meer van het bedrijf, maar bezit nog wel 50 miljoen Nikola-aandelen. Hij riep andere aandeelhouders op om tegen de nieuwe emissie te stemmen. ‘Het bedrijf heeft geen nieuwe aandelen nodig, het heeft nieuw leiderschap nodig’, schreef Milton op LinkedIn.