Turkije voert forse verhoging belasting op diesel door

+250%

Turkije heeft de belasting op diesel zondag met 2,5 keer verhoogd. Die stap moet de regering van president Recep Tayyip Erdogan helpen bij de uitgaven aan bijvoorbeeld schadeherstel na de aardbevingen in het land eerder dit jaar. Maar hierdoor dreigt de toch al zeer hoge inflatie in Turkije ook weer te worden aangejaagd.

diesel brandstof pomp tanken
Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Turkije voert forse verhoging belasting op diesel door | NT

Turkije voert forse verhoging belasting op diesel door

+250%

Turkije heeft de belasting op diesel zondag met 2,5 keer verhoogd. Die stap moet de regering van president Recep Tayyip Erdogan helpen bij de uitgaven aan bijvoorbeeld schadeherstel na de aardbevingen in het land eerder dit jaar. Maar hierdoor dreigt de toch al zeer hoge inflatie in Turkije ook weer te worden aangejaagd.

diesel brandstof pomp tanken
Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu