Britse truckheffing keert terug na drie jaar afwezigheid

Vanaf 1 augustus

Na drie jaar afwezigheid maakt de Britse truckheffing volgende maand zijn rentree. Vanaf 1 augustus moeten zowel Britse als buitenlandse transporteurs weer een vignet kopen om met vrachtwagens zwaarder dan 12 ton de weg op te kunnen in het Verenigd Koninkrijk.

Vrachtwagens in het Verenigd Koninkrijk
Foto: Mark D Bailey / Shutterstock

De UK HGV Road User Levy werd voor het eerst geïntroduceerd in april 2014. De hoogte van de heffing wordt bepaald aan de hand van het gewicht van de vrachtwagen, de emissieklasse en de geldigheid van het vignet. Transporteurs kunnen een vignet kopen voor een periode variërend van een dag tot een heel jaar.

Bij Britse vervoerders wordt de heffing automatisch in rekening gebracht met de motorrijtuigenbelasting. Buitenlanders moeten een vignet kopen voordat ze de grens oversteken.

In 2020 schortte de Britse regering de heffing op om transportbedrijven tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. De opschorting werd in 2021 verlengd tot 31 juli 2023.

Britse truckheffing keert terug na drie jaar afwezigheid | NT

Britse truckheffing keert terug na drie jaar afwezigheid

Vanaf 1 augustus

Na drie jaar afwezigheid maakt de Britse truckheffing volgende maand zijn rentree. Vanaf 1 augustus moeten zowel Britse als buitenlandse transporteurs weer een vignet kopen om met vrachtwagens zwaarder dan 12 ton de weg op te kunnen in het Verenigd Koninkrijk.

Vrachtwagens in het Verenigd Koninkrijk
Foto: Mark D Bailey / Shutterstock

De UK HGV Road User Levy werd voor het eerst geïntroduceerd in april 2014. De hoogte van de heffing wordt bepaald aan de hand van het gewicht van de vrachtwagen, de emissieklasse en de geldigheid van het vignet. Transporteurs kunnen een vignet kopen voor een periode variërend van een dag tot een heel jaar.

Bij Britse vervoerders wordt de heffing automatisch in rekening gebracht met de motorrijtuigenbelasting. Buitenlanders moeten een vignet kopen voordat ze de grens oversteken.

In 2020 schortte de Britse regering de heffing op om transportbedrijven tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. De opschorting werd in 2021 verlengd tot 31 juli 2023.