Stakers Gräfenhausen hebben nog half miljoen aan salaris tegoed

120 chauffeurs

Stakende chauffeurs in Gräfenhausen hebben in totaal ruim 540.000 euro tegoed van hun werkgever. Sommigen van hen wachten al meerdere maanden op hun loon.

Truckers op de parkeerplaats in Gräfenhausen
Foto: Edwin Atema

Dat vertelde Edwin Atema, die door de stakers als vertegenwoordiger is aangesteld, vrijdag op een persconferentie op de Duitse parkeerplaats waar meer dan 120 chauffeurs staken. De truckers verblijven bovendien al maanden aan een stuk in hun vrachtwagencabine.

Half juli was de maat vol voor de werknemers van de transportbedrijven Agmaz, Lukmaz en Imperia Logistyka, eigendom van het echtpaar Lukasz en Agnieszka Mazur. De truckers gingen in staking en wachten nu op de rustplaats in Gräfenhausen in hun vrachtwagens tot ze uitbetaald worden.

DHL

Atema roept verladers ter verantwoording. Bijvoorbeeld de Duitse afdeling van DHL maakte gebruik van de diensten van Mazur, terwijl het bedrijf na een eerdere staking in april al bewust is gemaakt van de misstanden bij de transportbedrijven.

In een bericht op Facebook gericht aan DHL, schrijft Atema dat er een vrachtwagen met lading van DHL op de parking aanwezig is. Hoewel het postbedrijf aan de media liet weten dat de betrokken bedrijven op een zwarte lijst zijn geplaatst, lost dat volgens Atema voor de chauffeurs niets op.

‘Als DHL serieus werk zou maken van dwangarbeid en moderne slavernij, op slechts 178 kilometer van het hoofdkantoor, zouden ze er alles aan doen om de situatie te verhelpen en al hun publieke en economische macht aan te wenden om ervoor te zorgen dat de chauffeurs in Gräfenhausen hun geld krijgen en naar huis kunnen.’ De transportbedrijven van Mazur rijden ook voor Audi, Red Bull, Bauhaus, Ikea en Porsche.

Stakers Gräfenhausen hebben nog half miljoen aan salaris tegoed | NT

Stakers Gräfenhausen hebben nog half miljoen aan salaris tegoed

120 chauffeurs

Stakende chauffeurs in Gräfenhausen hebben in totaal ruim 540.000 euro tegoed van hun werkgever. Sommigen van hen wachten al meerdere maanden op hun loon.

Truckers op de parkeerplaats in Gräfenhausen
Foto: Edwin Atema

Dat vertelde Edwin Atema, die door de stakers als vertegenwoordiger is aangesteld, vrijdag op een persconferentie op de Duitse parkeerplaats waar meer dan 120 chauffeurs staken. De truckers verblijven bovendien al maanden aan een stuk in hun vrachtwagencabine.

Half juli was de maat vol voor de werknemers van de transportbedrijven Agmaz, Lukmaz en Imperia Logistyka, eigendom van het echtpaar Lukasz en Agnieszka Mazur. De truckers gingen in staking en wachten nu op de rustplaats in Gräfenhausen in hun vrachtwagens tot ze uitbetaald worden.

DHL

Atema roept verladers ter verantwoording. Bijvoorbeeld de Duitse afdeling van DHL maakte gebruik van de diensten van Mazur, terwijl het bedrijf na een eerdere staking in april al bewust is gemaakt van de misstanden bij de transportbedrijven.

In een bericht op Facebook gericht aan DHL, schrijft Atema dat er een vrachtwagen met lading van DHL op de parking aanwezig is. Hoewel het postbedrijf aan de media liet weten dat de betrokken bedrijven op een zwarte lijst zijn geplaatst, lost dat volgens Atema voor de chauffeurs niets op.

‘Als DHL serieus werk zou maken van dwangarbeid en moderne slavernij, op slechts 178 kilometer van het hoofdkantoor, zouden ze er alles aan doen om de situatie te verhelpen en al hun publieke en economische macht aan te wenden om ervoor te zorgen dat de chauffeurs in Gräfenhausen hun geld krijgen en naar huis kunnen.’ De transportbedrijven van Mazur rijden ook voor Audi, Red Bull, Bauhaus, Ikea en Porsche.