Kans op beursgang Hapag-Lloyd wordt kleiner

Scheepvaart

TUI is in onderhandeling met institutionele investeerders uit Oman en China over de verkoop van haar aandelenpakket in Hapag-Lloyd. Dat verkleint sterk de kans dat het pakket naar de beurs gaat.

Volgens diverse bronnen is de holding TUI, die nu nog 38,4% van de aandelen van Hapag-Lloyd in handen heeft, in vergevorderde onderhandelingen met de Omaanse staatsholding Onyx Investment over de verkoop van dat belang. Ook de Chinese logistieke groep HNA zou gesprekken voeren met TUI over een belang in de Duitse rederij.

Volgens TUI werd altijd gesteld dat de holding haar belang in Hapag-Lloyd van de hand zou doen via een beursintroductie of via de verkoop van dat belang aan institutionele beleggers. Maar door de onrust in het Midden-Oosten en de dalende vrachttarieven lijkt een beursintroductie – gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar – minder aantrekkelijk te worden. Toch wordt deze piste nog niet afgeschreven.

TUI verkocht in maart al een stuk van haar belang (11,3%) aan meerderheidsaandeelhouder Albert Ballin consortium. Deze groep – met Klaus-Michael Kühne als belangrijkste partner – heeft nu 61,6% in handen. Kühne heeft zich indertijd fel verzet tegen een participatie van NOL in de Duitse rederij, omdat de Singaporese groep een grote concurrent van Hapag-Lloyd is. Tegen een participatiename door Onyx, een lange-termijninvesteerder zonder managementintenties, zou hij naar verluidt veel minder bezwaar hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kans op beursgang Hapag-Lloyd wordt kleiner | NT

Kans op beursgang Hapag-Lloyd wordt kleiner

Scheepvaart

TUI is in onderhandeling met institutionele investeerders uit Oman en China over de verkoop van haar aandelenpakket in Hapag-Lloyd. Dat verkleint sterk de kans dat het pakket naar de beurs gaat.

Volgens diverse bronnen is de holding TUI, die nu nog 38,4% van de aandelen van Hapag-Lloyd in handen heeft, in vergevorderde onderhandelingen met de Omaanse staatsholding Onyx Investment over de verkoop van dat belang. Ook de Chinese logistieke groep HNA zou gesprekken voeren met TUI over een belang in de Duitse rederij.

Volgens TUI werd altijd gesteld dat de holding haar belang in Hapag-Lloyd van de hand zou doen via een beursintroductie of via de verkoop van dat belang aan institutionele beleggers. Maar door de onrust in het Midden-Oosten en de dalende vrachttarieven lijkt een beursintroductie – gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar – minder aantrekkelijk te worden. Toch wordt deze piste nog niet afgeschreven.

TUI verkocht in maart al een stuk van haar belang (11,3%) aan meerderheidsaandeelhouder Albert Ballin consortium. Deze groep – met Klaus-Michael Kühne als belangrijkste partner – heeft nu 61,6% in handen. Kühne heeft zich indertijd fel verzet tegen een participatie van NOL in de Duitse rederij, omdat de Singaporese groep een grote concurrent van Hapag-Lloyd is. Tegen een participatiename door Onyx, een lange-termijninvesteerder zonder managementintenties, zou hij naar verluidt veel minder bezwaar hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement