Wil jij jouw bedrijf beschermen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Brand Story

Heb je net jouw eigen onderneming gestart? Dan is het van belang dat je jouw verzekeringen goed regelt. Er kan immers altijd wat gebeuren wat ervoor zorgt dat je veel schade lijdt. Met meerdere verzekeringen is het echter niet eenvoudig om de juiste te kiezen. Want heb je bijvoorbeeld een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig of moet je toch naar een van de andere opties kijken? Om ervoor te zorgen dat je alles zo goed mogelijk geregeld hebt, moet je de verschillen tussen een aantal verzekeringsmogelijkheden weten. Hieronder staan daarom een aantal zaken voor jou op een rij.

Foto: Shutterstock
In deze editie van Brand Stories vertelt Univé over het belang van verzekeringen voor ondernemers. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Goed beschermd tegen ongelukken

Als eerste moet je weten wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering precies inhoudt. Het is een verzekering die jouw bedrijf beschermt tegen verschillende ongelukken en onverwachte gebeurtenissen. Als er een ongeluk op de bedrijfsvloer voorkomt, zoals bijvoorbeeld het morsen van een hete substantie over een klant, heeft dit ongewenste gevolgen.

De aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen of letsel aan personen is namelijk in de polis gedekt. De financiële gevolgen zijn hierdoor minder groot dan wanneer je alles uit eigen zak moet betalen. Deze verzekering mag daarom niet ontbreken als je jouw bedrijf hebt opgericht en begint met het leveren van diensten en producten.

Een verzekering voor echte vakmensen

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een andere verzekering om naar te kijken. Deze verzekeringsmogelijkheid is speciaal bedoeld voor vakmensen. Artsen, advocaten en ingenieurs hebben deze verzekering bijvoorbeeld afgesloten. De verzekeringspolis beschermt de professionals tegen aansprakelijkheid voor fouten, verkeerde adviezen, verkeerde uitvoeringen en nalatigheid.

Als iets dus schadelijk blijkt te zijn voor de klant, kan de verzekering voorkomen dat je voor veel financiële gevolgen staat. De verzekering helpt tevens bij gerechtelijke stappen en claims. De verzekeringen zijn voor ieder individu af te sluiten en staat dus los van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die hierboven al vernoemd is.

De grootste verschillen op een rij

Maar wat is dan het grootste verschil? Het doel en de dekking van beide verzekeringen zijn een eerste verschil om rekening mee te houden. Waar de ene verzekering beschermt tegen schade of letsel door bedrijfsactiviteiten, zorgt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zich juist op professionele fouten en verkeerde adviezen.

De doelgroep is hierdoor ook anders. Zo heeft een bedrijf weer niets aan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, omdat het bedrijf zelf dan alsnog een schadepost heeft. De claims verschillen daarom aanzienlijk van elkaar en je moet goed bekijken op welke verzekering je beroep wilt doen voordat je de claim indient.

De wettelijke verplichting van verzekeringen

En hoe zit het eigenlijk met de wettelijke verplichting van het afsluiten van de verzekeringen? Bedrijven en professionals zijn wettelijk niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor hun aansprakelijkheid. Echter kan het jou wel beschermen tegen veel narigheid.

De financiële risico’s die gepaard gaan met het uitvoeren van het beroep zijn groot en de onvoorziene omstandigheden komen vaak voor. Door de verzekeringen vooraf te regelen voorkom je dat jouw bedrijf met een fout failliet gaat en je de schade voor klanten uit eigen zak moet betalen in geval van een calamiteit.

Dit verhaal is aan u verteld door Univé.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.

Wil jij jouw bedrijf beschermen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? | NT

Wil jij jouw bedrijf beschermen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Brand Story

Heb je net jouw eigen onderneming gestart? Dan is het van belang dat je jouw verzekeringen goed regelt. Er kan immers altijd wat gebeuren wat ervoor zorgt dat je veel schade lijdt. Met meerdere verzekeringen is het echter niet eenvoudig om de juiste te kiezen. Want heb je bijvoorbeeld een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig of moet je toch naar een van de andere opties kijken? Om ervoor te zorgen dat je alles zo goed mogelijk geregeld hebt, moet je de verschillen tussen een aantal verzekeringsmogelijkheden weten. Hieronder staan daarom een aantal zaken voor jou op een rij.

Foto: Shutterstock
In deze editie van Brand Stories vertelt Univé over het belang van verzekeringen voor ondernemers. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Goed beschermd tegen ongelukken

Als eerste moet je weten wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering precies inhoudt. Het is een verzekering die jouw bedrijf beschermt tegen verschillende ongelukken en onverwachte gebeurtenissen. Als er een ongeluk op de bedrijfsvloer voorkomt, zoals bijvoorbeeld het morsen van een hete substantie over een klant, heeft dit ongewenste gevolgen.

De aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen of letsel aan personen is namelijk in de polis gedekt. De financiële gevolgen zijn hierdoor minder groot dan wanneer je alles uit eigen zak moet betalen. Deze verzekering mag daarom niet ontbreken als je jouw bedrijf hebt opgericht en begint met het leveren van diensten en producten.

Een verzekering voor echte vakmensen

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een andere verzekering om naar te kijken. Deze verzekeringsmogelijkheid is speciaal bedoeld voor vakmensen. Artsen, advocaten en ingenieurs hebben deze verzekering bijvoorbeeld afgesloten. De verzekeringspolis beschermt de professionals tegen aansprakelijkheid voor fouten, verkeerde adviezen, verkeerde uitvoeringen en nalatigheid.

Als iets dus schadelijk blijkt te zijn voor de klant, kan de verzekering voorkomen dat je voor veel financiële gevolgen staat. De verzekering helpt tevens bij gerechtelijke stappen en claims. De verzekeringen zijn voor ieder individu af te sluiten en staat dus los van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die hierboven al vernoemd is.

De grootste verschillen op een rij

Maar wat is dan het grootste verschil? Het doel en de dekking van beide verzekeringen zijn een eerste verschil om rekening mee te houden. Waar de ene verzekering beschermt tegen schade of letsel door bedrijfsactiviteiten, zorgt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zich juist op professionele fouten en verkeerde adviezen.

De doelgroep is hierdoor ook anders. Zo heeft een bedrijf weer niets aan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, omdat het bedrijf zelf dan alsnog een schadepost heeft. De claims verschillen daarom aanzienlijk van elkaar en je moet goed bekijken op welke verzekering je beroep wilt doen voordat je de claim indient.

De wettelijke verplichting van verzekeringen

En hoe zit het eigenlijk met de wettelijke verplichting van het afsluiten van de verzekeringen? Bedrijven en professionals zijn wettelijk niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor hun aansprakelijkheid. Echter kan het jou wel beschermen tegen veel narigheid.

De financiële risico’s die gepaard gaan met het uitvoeren van het beroep zijn groot en de onvoorziene omstandigheden komen vaak voor. Door de verzekeringen vooraf te regelen voorkom je dat jouw bedrijf met een fout failliet gaat en je de schade voor klanten uit eigen zak moet betalen in geval van een calamiteit.

Dit verhaal is aan u verteld door Univé.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.