De terminal operator uit Hongkong verwacht samen met partners 700 miljoen dollar in de twee terminals te investeren, Het gaat om El Dakheila aan de Middellandse Zee ten westen van Alexandrië en Ain Sokhna, zo’n vijftig kilometer ten zuiden van de zuidelijke ingang van het Suezkanaal aan de Rode Zee.

Hutchison werkt bij het project aan de noordkust samen met Terminal Investment Limited, onderdeel van MSC. Bij het project in Ain Sokhna zijn het Franse CMA CGM en het Chinese Cosco Shipping Ports de partners. De twee nieuwe terminals brengen de totale investering van de groep in Egypte op anderhalf miljard dollar.

Met de twee nieuwe projecten breidt de groep zijn aanwezigheid rond het strategisch belangrijke Suezkanaal sterk uit. De Hongkongse groep zette twee jaar geleden al een project in gang om in samenwerking met de Egyptische marine een containerterminal te ontwikkelen in Abu Qir, enkele tientallen kilometers ten noordoosten van El Dakheila.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement