Klaus-Michael Kühne toont interesse in kwakkelend HHLA

Containeroverslag

Transportmiljardair Klaus-Michael Kühne overweegt het Hamburgse overslagbedrijf  HHLA over te nemen. Dat vertelt de grootaandeelhouder van onder meer expediteur K+N en rederij Hapag Lloyd in een interview met het Hamburger Abendblatt.

klaus kuehne
Foto: Kühne-Stiftung

Volgens Kühne gaat het niet goed met de Hamburgse zeehaven. ‘Ik maak me ernstig zorgen over de haven’, zegt de 86-jarige zakenman. ‘Het is slecht gestructureerd, slecht beheerd en kan de concurrentie met andere zeehavens in Europa niet bijhouden. Er gebeurt te weinig om efficiënter te worden.’

De containeroverslag in Hamburg daalde in het eerste halfjaar van 2023 met 11,7% in vergelijking met 2022, aanzienlijk meer dan de havens van Rotterdam (-8,2%) en Antwerpen (-5,2%). De winst van HHLA kelderde in die periode met 80% in vergelijking met een jaar eerder naar 8,9 miljoen euro.

Officieel bod

HHLA is nu voor zo’n 69% eigendom van de stad Hamburg. Kühne probeerde in het verleden al HHLA over te nemen, maar stelt nu dat hij overweegt ‘een officieel bod uit te brengen op de meerderheid van de HHLA-aandelen’. Volgens de Duitse transportkrant DVZ, dat navraag deed bij HHLA, is er nog geen officieel bod ontvangen van de miljardair.

Kühne bezit met zijn holding een meerderheidsbelang in Kühne+Nagel, 17,5% van de aandelen van luchtvaartmaatschappij Lufthansa en 30% van de aandelen van de containerrederij Hapag-Lloyd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Klaus-Michael Kühne toont interesse in kwakkelend HHLA | NT

Klaus-Michael Kühne toont interesse in kwakkelend HHLA

Containeroverslag

Transportmiljardair Klaus-Michael Kühne overweegt het Hamburgse overslagbedrijf  HHLA over te nemen. Dat vertelt de grootaandeelhouder van onder meer expediteur K+N en rederij Hapag Lloyd in een interview met het Hamburger Abendblatt.

klaus kuehne
Foto: Kühne-Stiftung

Volgens Kühne gaat het niet goed met de Hamburgse zeehaven. ‘Ik maak me ernstig zorgen over de haven’, zegt de 86-jarige zakenman. ‘Het is slecht gestructureerd, slecht beheerd en kan de concurrentie met andere zeehavens in Europa niet bijhouden. Er gebeurt te weinig om efficiënter te worden.’

De containeroverslag in Hamburg daalde in het eerste halfjaar van 2023 met 11,7% in vergelijking met 2022, aanzienlijk meer dan de havens van Rotterdam (-8,2%) en Antwerpen (-5,2%). De winst van HHLA kelderde in die periode met 80% in vergelijking met een jaar eerder naar 8,9 miljoen euro.

Officieel bod

HHLA is nu voor zo’n 69% eigendom van de stad Hamburg. Kühne probeerde in het verleden al HHLA over te nemen, maar stelt nu dat hij overweegt ‘een officieel bod uit te brengen op de meerderheid van de HHLA-aandelen’. Volgens de Duitse transportkrant DVZ, dat navraag deed bij HHLA, is er nog geen officieel bod ontvangen van de miljardair.

Kühne bezit met zijn holding een meerderheidsbelang in Kühne+Nagel, 17,5% van de aandelen van luchtvaartmaatschappij Lufthansa en 30% van de aandelen van de containerrederij Hapag-Lloyd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement