Manager Magazin heeft van bronnen in de markt vernomen dat verschillende partijen in de race zijn voor de koop van DB Schenker. Volgens het zakenblad is DSV Panalpina al in onderhandeling met DB Schenker, waarbij een waardering van 8 tot 10 miljard euro op tafel zou liggen. Deutsche Bahn zou het dochterbedrijf na de verkiezingen in september willen afstoten.

Voorlopig gaat het om geruchten. Deutsche Bahn heeft tot nu steeds gezegd een verkoop niet te overwegen. Wel blies het Duitse spoorbedrijf vier jaar geleden een voorgenomen beursgang van de expeditiedochter af. Ook in 2018 gingen geruchten over een beursgang van DB Schenker.

Dieprode cijfers

DB Schenker wist vorig jaar de winst voor belastingen (ebit) met 32,2% te verhogen naar 711 miljoen euro, bij een omzet van 17,7 miljard euro (+3,5%). Ondanks die klinkende cijfers schreef moederbedrijf Deutsche Bahn dieprode cijfers. Onder de streep noteerde het staatsbedrijf met bijna 6 miljard euro het grootste verlies in de geschiedenis.

Intussen voert de Duitse overheid het schuldplafond voor Deutsche Bahn steeds verder op. Met een schuldenberg van 29 miljard euro in 2020 zou een verkoop van DB Schenker volgens Manager Magazin onafwendbaar zijn geworden.

Overnamepad

Volgens de Amerikaanse bank Citigroup zou een overname van DB Schenker van DSV de een na grootste expediteur ter wereld maken voor de lucht- en zeevracht, na Kuehne+Nagel.

DSV is dit jaar al fors op overnamepad. In april maakte het concern bekend Agility GIL te kopen voor een bedrag van 3,5 miljard euro. DSV hoopt die acquisitie in het derde kwartaal van dit jaar af te ronden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding