De nieuwe transportminister van Duitsland heet Volker Wissing, algemeen secretaris van de FDP, meldt de partij zelf. Eerder deze week werd Anton Hofreiter, mede-fractievoorzitter van de Grünen in het Duitse parlement, nog getipt als de nieuwe minister van transport in de nieuwe coalitieregering.

DB Schenker

Dat nu de FDP het transportministerie krijgt is vooral interessant voor de mogelijke opsplitsing van de Deutsche Bahn (DB) en de verkoop van dochterbedrijf DB Schenker om de hoge schuldenlast van het staatsbedrijf af te bouwen. DB valt direct onder het ministerie van Verkeer en de FDP is een groot voorstander van verkoop van het winstgevende Schenker. De liberale partij vindt dat het staatsbedrijf niets te zoeken heeft in de private logistieke markt.

De drie coalitiepartners willen verder meer geld steken in het spoor en het achterstallig onderhoud van het Duitse wegenwet aanpakken. Verder komt er een maut voor vrachtwagens vanaf 3,5 ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding