Autostore noteerde in het derde kwartaal een omzet van 84,7 miljoen dollar. Dat is 95% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Wel rapporteerde het bedrijf in het derde kwartaal een negatief bedrijfsresultaat (ebit) van -26,3 miljoen dollar. Een jaar eerder bedroeg het resultaat nog ruim 6 miljoen dollar.

Het bedrijf wijt de rode cijfers zelf aan de hoge kosten die het in die periode moest maken voor de beursgang, vorige maand in Oslo. Met een beurswaarde van 11 miljard dollar is het nu een van de grootste bedrijven in Noorwegen.

Patenten

Ook maakt Autostore hoge kosten in een juridisch gevecht met de Britse concurrent Ocado. Beide partijen claimen de bedenker te zijn van de kenmerkende vierkante robots die ze gebruiken en proberen bij de rechter te bewijzen dat de ander patenten schendt.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers sprak Autostore de verwachting uit dat de omzet in 2022 op 500 miljoen dollar zal uitkomen, waarmee het zou voldoen aan zijn eigen groeiverwachtingen. Het Noorse techbedrijf verwacht de komende tijd verder te profiteren van de grote vraag naar automatiseringsoplossingen voor distributiecentra.

DSV

Onder meer DB Schenker, UPS, DHL, Geodis, K+N en DSV maken gebruik van Autostore-systemen. Die laatste maakte eerder deze maand zijn plannen bekend voor een wereldwijd netwerk van twintig onderling verbonden, automatische dc’s op basis van de Autostoretechnologie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement