Geodis koopt Duits Trans-o-flex

farmaceutica

De Franse expediteur Geodis wil voor een onbekend bedrag de Duitse logistiek dienstverlener Trans-o-flex overnemen. Dat meldt het bedrijf maandagavond. Geodis is de logistieke dochter van het Franse spoorwegbedrijf SNCF.

Foto: Trans-o-flex

Geodis zegt met de acquisitie zijn activiteiten in het tijd-en temperatuurgevoelige transport van farmaceutica voor de gezondheidszorg te versterken. Trans-o-flex is in deze niche een van de marktleiders in de Duitse expeditiemarkt en maakt van Geodis in een klap een van de marktleiders in de zogeheten healthcare-logistiek in Duitsland en Oostenrijk.

Trans-o-flex is verder ook actief in de automotive-logistiek en telt een groot aantal klanten in de Duitse high-tech. Sinds 2016 was Trans-o-flex in handen van de families Schoeller en Amberger. Sinds die tijd is de omzet gegroeid van 490 miljoen euro naar 600 miljoen euro.

Versterking

Volgens algemeen directeur Marie-Christine Lombard van Geodis kan het Franse expeditiebedrijf met de overname zijn marktaandeel in de Duitse vrachtmarkt aanzienlijk versterken. ‘Het past ook in onze strategie om mondiaal logistieke oplossingen te bieden aan onze klanten vanaf de fabriek tot aan de eindontvanger.’

Trans-o-flex telt 2.000 medewerkers en beschikt met  77 depots over een fijnmazig expresnetwerk in Duitsland en Oostenrijk. Geodis is naar eigen zeggen de nummer 7 in de mondiale expeditie met een omzet in 2021 van bijna 11 miljard euro. Het bedrijf beschikt over 170 vestigingen wereldwijd. Het personeelsbestand ligt op 44,000 medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Geodis koopt Duits Trans-o-flex | NT

Geodis koopt Duits Trans-o-flex

farmaceutica

De Franse expediteur Geodis wil voor een onbekend bedrag de Duitse logistiek dienstverlener Trans-o-flex overnemen. Dat meldt het bedrijf maandagavond. Geodis is de logistieke dochter van het Franse spoorwegbedrijf SNCF.

Foto: Trans-o-flex

Geodis zegt met de acquisitie zijn activiteiten in het tijd-en temperatuurgevoelige transport van farmaceutica voor de gezondheidszorg te versterken. Trans-o-flex is in deze niche een van de marktleiders in de Duitse expeditiemarkt en maakt van Geodis in een klap een van de marktleiders in de zogeheten healthcare-logistiek in Duitsland en Oostenrijk.

Trans-o-flex is verder ook actief in de automotive-logistiek en telt een groot aantal klanten in de Duitse high-tech. Sinds 2016 was Trans-o-flex in handen van de families Schoeller en Amberger. Sinds die tijd is de omzet gegroeid van 490 miljoen euro naar 600 miljoen euro.

Versterking

Volgens algemeen directeur Marie-Christine Lombard van Geodis kan het Franse expeditiebedrijf met de overname zijn marktaandeel in de Duitse vrachtmarkt aanzienlijk versterken. ‘Het past ook in onze strategie om mondiaal logistieke oplossingen te bieden aan onze klanten vanaf de fabriek tot aan de eindontvanger.’

Trans-o-flex telt 2.000 medewerkers en beschikt met  77 depots over een fijnmazig expresnetwerk in Duitsland en Oostenrijk. Geodis is naar eigen zeggen de nummer 7 in de mondiale expeditie met een omzet in 2021 van bijna 11 miljard euro. Het bedrijf beschikt over 170 vestigingen wereldwijd. Het personeelsbestand ligt op 44,000 medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement