SHV haalt hijsgigant Mammoet uit de etalage

Weinig interesse

Familiebedrijf SHV ziet af van de verkoop van Mammoet. Dat maakt het concern bekend op zijn website. Er zou te weinig interesse zijn in het grootste heavy lift- en installatiebedrijf ter wereld, mede door hoge schulden.

Mammoet
Foto: Shutterstock

Het Financieele Dagblad meldt dat Mammoet een lening van 770 miljoen euro heeft openstaan bij SHV. Twee Amerikaanse private-equityhuizen die eerder interesse toonden, zouden volgens de krant 500 miljoen euro over hebben voor het hijsbedrijf. Dat zou SHV te weinig vinden.

‘Na zorgvuldige afweging heeft SHV Holdings besloten om geen van de geïnteresseerden in de aankoop van Mammoet te volgen, omdat ze niet voldoen aan ons doel om een betere eigenaar te vinden. Mammoet zal daarom doorgaan met de uitvoering van de strategie binnen de SHV familie van bedrijven’, schrijft het industrieconcern op zijn website.

SHV, de bedrijvengroep van de familie Fentener van Vlissingen, wilde Mammoet in maart verkopen als onderdeel van een ‘strategische heroriëntatie’. In dat kader werden ook de technische groothandel Eriks en de resterende activiteiten van horecagroothandel Makro in Zuid-Amerika te koop aangeboden. Eriks en Makro staan nog steeds te koop.

Mammoet maakt al sinds 2006 deel uit van SHV en is met ruim 6.000 werknemers goed voor een omzet van ongeveer een miljard euro per jaar. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend in het vervoer en de installatie van zware modules, vooral in opdracht van de olie- en gasindustrie.

SHV haalt hijsgigant Mammoet uit de etalage | NT

SHV haalt hijsgigant Mammoet uit de etalage

Weinig interesse

Familiebedrijf SHV ziet af van de verkoop van Mammoet. Dat maakt het concern bekend op zijn website. Er zou te weinig interesse zijn in het grootste heavy lift- en installatiebedrijf ter wereld, mede door hoge schulden.

Mammoet
Foto: Shutterstock

Het Financieele Dagblad meldt dat Mammoet een lening van 770 miljoen euro heeft openstaan bij SHV. Twee Amerikaanse private-equityhuizen die eerder interesse toonden, zouden volgens de krant 500 miljoen euro over hebben voor het hijsbedrijf. Dat zou SHV te weinig vinden.

‘Na zorgvuldige afweging heeft SHV Holdings besloten om geen van de geïnteresseerden in de aankoop van Mammoet te volgen, omdat ze niet voldoen aan ons doel om een betere eigenaar te vinden. Mammoet zal daarom doorgaan met de uitvoering van de strategie binnen de SHV familie van bedrijven’, schrijft het industrieconcern op zijn website.

SHV, de bedrijvengroep van de familie Fentener van Vlissingen, wilde Mammoet in maart verkopen als onderdeel van een ‘strategische heroriëntatie’. In dat kader werden ook de technische groothandel Eriks en de resterende activiteiten van horecagroothandel Makro in Zuid-Amerika te koop aangeboden. Eriks en Makro staan nog steeds te koop.

Mammoet maakt al sinds 2006 deel uit van SHV en is met ruim 6.000 werknemers goed voor een omzet van ongeveer een miljard euro per jaar. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend in het vervoer en de installatie van zware modules, vooral in opdracht van de olie- en gasindustrie.