Expeditors ziet resultaat en omzet halveren

Slechtere kwartaalcijfers

De Amerikaanse expediteur Expeditors zag de omzet in het tweede kwartaal met 51% verminderen naar 2,2 miljard dollar. Het eerste halfjaar (4,8 miljard dollar) eindigde ook met aanzienlijke verliespercentages (-48%).

Volgens topman Jeffrey Musser van Expeditors is de mondiale expeditiemarkt terug naar de ‘activiteitenniveau’ van voor de coronanacrisis en dat ziet nu ook Expeditors terug in de verslechterde kwartaal- en halfjaarcijfers.

Overcapaciteit

Qua inkoopkosten en vrachttarieven was er volgens Musser nog sprake van een hoger peil dan 2019, maar zijn inschatting is dat het slechts een kwestie van tijd is dat ook daar de marktomstandigheden van voor coronacrisis terugkeren, gelet op de huidige overcapaciteit in de luchtvrachtmarkt en de containervaart.

Het bedrijfsresultaat van expeditors liep door de verslechterde marktomstandigheden ook averij op en eindigde voor het tweede kwartaal op iets minder dan kwart miljard (249 miljoen) dollar, een afname van 51%. Daarbij nam over die drie maanden het luchtvrachtvolume met 15% af en het aantal vervoerde containers met 13%.Over de eerste zes maanden leverden de expeditie-activiteiten Expeditors een teleurstellende operationele winst op van 525 miljoen dollar (-46%).

Banenverlies

Expeditors verwacht dat vraag en prijzen niet snel zullen stijgen in de markt en zet fors in op kostenbesparingen. Zo zal het aantal werknemers ‘worden aangepast aan de vraag in de markt’, meldt het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Expeditors ziet resultaat en omzet halveren | NT

Expeditors ziet resultaat en omzet halveren

Slechtere kwartaalcijfers

De Amerikaanse expediteur Expeditors zag de omzet in het tweede kwartaal met 51% verminderen naar 2,2 miljard dollar. Het eerste halfjaar (4,8 miljard dollar) eindigde ook met aanzienlijke verliespercentages (-48%).

Volgens topman Jeffrey Musser van Expeditors is de mondiale expeditiemarkt terug naar de ‘activiteitenniveau’ van voor de coronanacrisis en dat ziet nu ook Expeditors terug in de verslechterde kwartaal- en halfjaarcijfers.

Overcapaciteit

Qua inkoopkosten en vrachttarieven was er volgens Musser nog sprake van een hoger peil dan 2019, maar zijn inschatting is dat het slechts een kwestie van tijd is dat ook daar de marktomstandigheden van voor coronacrisis terugkeren, gelet op de huidige overcapaciteit in de luchtvrachtmarkt en de containervaart.

Het bedrijfsresultaat van expeditors liep door de verslechterde marktomstandigheden ook averij op en eindigde voor het tweede kwartaal op iets minder dan kwart miljard (249 miljoen) dollar, een afname van 51%. Daarbij nam over die drie maanden het luchtvrachtvolume met 15% af en het aantal vervoerde containers met 13%.Over de eerste zes maanden leverden de expeditie-activiteiten Expeditors een teleurstellende operationele winst op van 525 miljoen dollar (-46%).

Banenverlies

Expeditors verwacht dat vraag en prijzen niet snel zullen stijgen in de markt en zet fors in op kostenbesparingen. Zo zal het aantal werknemers ‘worden aangepast aan de vraag in de markt’, meldt het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement