Alibaba brengt logistieke poot naar de beurs

Moederbedrijf wil 1 miljard ophalen

De Chinese webwinkel Alibaba heeft vergevorderde plannen om zijn logistieke divisie (Cainiao Network Technology) naar de beurs van Hong Kong te brengen. Een registratie voor een beursnotering zou al voor volgende week op de agenda staan. Zo melden bronnen aan het financiële persbureau Bloomberg.

Foto: abdul hafiz ab hamid / Shutterstock.com

Ofschoon er nog geen waarde op de nieuwe aandelen is geplakt, verwachten de Chinezen via de beursgang zeker 1 miljard dollar op te halen voor de verdere expansie van de logistieke activiteiten.

Alibaba maakte in maart van dit jaar plannen bekend om de diverse divisies van het moederbedrijf af te splitsen. Cainao lijkt daarbij de eerste werkmaatschappij te zijn die ook daadwerkelijk naar de beurs wordt gebracht nadat de beursgang van Freshippo, een bezorgdienst voor supermarktproducten, mislukte door gebrek aan interesse bij investeerders.

Koersstijging

Cainiao zelf wil geen commentaar geven op de mogelijke beursgang. Het nieuws van een beursnotering zorgde wel voor een stijging van de koers van moederbedrijf Alibaba met ruim 3% op de beurs van Hong Kong. Dat was de grootste toename in bijna een maand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Alibaba brengt logistieke poot naar de beurs | NT

Alibaba brengt logistieke poot naar de beurs

Moederbedrijf wil 1 miljard ophalen

De Chinese webwinkel Alibaba heeft vergevorderde plannen om zijn logistieke divisie (Cainiao Network Technology) naar de beurs van Hong Kong te brengen. Een registratie voor een beursnotering zou al voor volgende week op de agenda staan. Zo melden bronnen aan het financiële persbureau Bloomberg.

Foto: abdul hafiz ab hamid / Shutterstock.com

Ofschoon er nog geen waarde op de nieuwe aandelen is geplakt, verwachten de Chinezen via de beursgang zeker 1 miljard dollar op te halen voor de verdere expansie van de logistieke activiteiten.

Alibaba maakte in maart van dit jaar plannen bekend om de diverse divisies van het moederbedrijf af te splitsen. Cainao lijkt daarbij de eerste werkmaatschappij te zijn die ook daadwerkelijk naar de beurs wordt gebracht nadat de beursgang van Freshippo, een bezorgdienst voor supermarktproducten, mislukte door gebrek aan interesse bij investeerders.

Koersstijging

Cainiao zelf wil geen commentaar geven op de mogelijke beursgang. Het nieuws van een beursnotering zorgde wel voor een stijging van de koers van moederbedrijf Alibaba met ruim 3% op de beurs van Hong Kong. Dat was de grootste toename in bijna een maand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement