AvH vergroot belang in Van Moer Logistics; 25 miljoen vers kapitaal

participatie stijgt naar 32,4%

Via een kapitaalverhoging investeert Ackermans & van Haaren (AvH) 25 miljoen extra in Van Moer Logistics. Van Moer zal dit geld gebruiken voor logistieke projecten. De participatie van AvH in het bedrijf stijgt van 21,7% naar 32,4%.

Jo Van Moer, CEO van Logistisch Moer Logistics (links) en Tom Bamelis van het uitvoerend comité van AvH (rechts). Foto: Van Moer

AvH, dat ook de belangrijkste en historische aandeelhouder is van onder meer waterbouwkundig bedrijf Deme, is al sinds 2021 aandeelhouder van Van Moer. Dit logistieke bedrijf nam in 2002 Groep Van Loon, Broekman Logistics Belgium Antwerp en andere ondernemingen over. Vorig jaar kon Van Moer zijn concessie in haven van Brussel uitbreiden. Daar wil het op termijn een logistieke hub van 100.000 m² uitbouwen.

Tegelijk met de kapitaalverhoging bij Van Moer heeft AvH 33,3% verworven in Blue Real Estate. Deze vennootschap, opgericht in 2020 door de families Van Moer en Van Wellen, verhuurt momenteel 287.000 m² magazijnen verspreid over strategisch gelegen sites in het Antwerpse havengebied aan Van Moer Logistics. Hiermee investeert AvH samen ongeveer 41 miljoen euro extra in Van Moer Logistics.

AvH vergroot belang in Van Moer Logistics; 25 miljoen vers kapitaal | NT

AvH vergroot belang in Van Moer Logistics; 25 miljoen vers kapitaal

participatie stijgt naar 32,4%

Via een kapitaalverhoging investeert Ackermans & van Haaren (AvH) 25 miljoen extra in Van Moer Logistics. Van Moer zal dit geld gebruiken voor logistieke projecten. De participatie van AvH in het bedrijf stijgt van 21,7% naar 32,4%.

Jo Van Moer, CEO van Logistisch Moer Logistics (links) en Tom Bamelis van het uitvoerend comité van AvH (rechts). Foto: Van Moer

AvH, dat ook de belangrijkste en historische aandeelhouder is van onder meer waterbouwkundig bedrijf Deme, is al sinds 2021 aandeelhouder van Van Moer. Dit logistieke bedrijf nam in 2002 Groep Van Loon, Broekman Logistics Belgium Antwerp en andere ondernemingen over. Vorig jaar kon Van Moer zijn concessie in haven van Brussel uitbreiden. Daar wil het op termijn een logistieke hub van 100.000 m² uitbouwen.

Tegelijk met de kapitaalverhoging bij Van Moer heeft AvH 33,3% verworven in Blue Real Estate. Deze vennootschap, opgericht in 2020 door de families Van Moer en Van Wellen, verhuurt momenteel 287.000 m² magazijnen verspreid over strategisch gelegen sites in het Antwerpse havengebied aan Van Moer Logistics. Hiermee investeert AvH samen ongeveer 41 miljoen euro extra in Van Moer Logistics.