Meerderheid Limburgers voor behoud Maastricht Airport

enquête

Een meerderheid van (63%) van de Limburgers is voor het voortbestaan van Maastricht Aachen Airport (MAA). Dat laat een recent opinieonderzoek van de provincie Limburg zien.

Aan de enquête, uitgevoerd door het bedrijf Motivaction International, namen 1036 Limburgers deel, onder wie 626 omwonenden van het vliegveld en 133 mkb’ers.

De resultaten komen overeen met het opinieonderzoek dat eind vorig jaar in opdracht van Nieuwsblad Transport werd uitgevoerd. In totaal vond toen ruim 70% van de ondervraagde 5527 Limburgers dat MAA een meerwaarde had voor de provincie, een vijfde was destijds voor sluiting van de luchthaven.

Personenvervoer en luchtvracht

Uit het nieuwe onderzoek van de provincie blijkt nu dat 78% van de ondervraagden vindt dat de luchthaven van belang is voor Limburg, terwijl 57% MAA een nationaal belang toedicht. Rond 66% vindt daarbij dat de luchthaven ‘een duurzame en innovatieve luchthaven’ wordt met zowel personenvervoer als luchtvracht

Slechts 8% is negatief over MAA, dat vooral in verband wordt gebracht met geluidsoverlast, aldus de onderzoekers. Van de omwonenden ervaart 10% het vlieglawaai als storend. 15% meldt soms overlast te ervaren.

Volgens de Limburgse gedeputeerde Stephan Satijn (VVD), politiek verantwoordelijk voor de regionale luchthaven, komen de resultaten van het onderzoek min of meer overeen met eerdere belevingsonderzoeken.

Besluit

De provincie Limburg, eigenaar van MAA, moet voor de zomer een besluit nemen over de toekomst van de luchthaven, die zich nu hoofdzakelijk richt op de vrachtoverslag. De recente enquête is een van de vele bouwstenen voor de besluitvorming, aldus Satijn.

Begin juli zal dan het Limburgs parlement stemmen over de plannen van het provinciebestuur..

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Meerderheid Limburgers voor behoud Maastricht Airport | NT

Meerderheid Limburgers voor behoud Maastricht Airport

enquête

Een meerderheid van (63%) van de Limburgers is voor het voortbestaan van Maastricht Aachen Airport (MAA). Dat laat een recent opinieonderzoek van de provincie Limburg zien.

Aan de enquête, uitgevoerd door het bedrijf Motivaction International, namen 1036 Limburgers deel, onder wie 626 omwonenden van het vliegveld en 133 mkb’ers.

De resultaten komen overeen met het opinieonderzoek dat eind vorig jaar in opdracht van Nieuwsblad Transport werd uitgevoerd. In totaal vond toen ruim 70% van de ondervraagde 5527 Limburgers dat MAA een meerwaarde had voor de provincie, een vijfde was destijds voor sluiting van de luchthaven.

Personenvervoer en luchtvracht

Uit het nieuwe onderzoek van de provincie blijkt nu dat 78% van de ondervraagden vindt dat de luchthaven van belang is voor Limburg, terwijl 57% MAA een nationaal belang toedicht. Rond 66% vindt daarbij dat de luchthaven ‘een duurzame en innovatieve luchthaven’ wordt met zowel personenvervoer als luchtvracht

Slechts 8% is negatief over MAA, dat vooral in verband wordt gebracht met geluidsoverlast, aldus de onderzoekers. Van de omwonenden ervaart 10% het vlieglawaai als storend. 15% meldt soms overlast te ervaren.

Volgens de Limburgse gedeputeerde Stephan Satijn (VVD), politiek verantwoordelijk voor de regionale luchthaven, komen de resultaten van het onderzoek min of meer overeen met eerdere belevingsonderzoeken.

Besluit

De provincie Limburg, eigenaar van MAA, moet voor de zomer een besluit nemen over de toekomst van de luchthaven, die zich nu hoofdzakelijk richt op de vrachtoverslag. De recente enquête is een van de vele bouwstenen voor de besluitvorming, aldus Satijn.

Begin juli zal dan het Limburgs parlement stemmen over de plannen van het provinciebestuur..

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement