De Chinese luchthaven heeft het Amerikaanse Memphis Airport, de thuisbasis van koerier FedEx, vorig jaar van de troon gestoten met een totale vrachtoverslag van iets meer dan 5 miljoen ton, een toename van 12,5% vergeleken met 2020. Memphis Airport deed het vorig jaar een stuk minder en zag het volume licht krimpen met 3% naar zo’n 4,5 miljoen ton.

15,4% meer vracht

In totaal zag ACI het mondiale vrachtvolume van de leden vorig jaar toenemen met 15,4% naar zo’n 125 miljoen ton. Daarmee werd er weer meer tonnage afgehandeld vergeleken met het laatste niet-coronajaar 2019 toen er 5% minder vracht werd verwerkt dan in 2021.

Tokio Airport was met een toename van ruim 31% de sterkst groeiende luchthaven in de vrachttop 20 van de ACI. Ook de luchthavens van Chicago (+26,7%) en Singapore Airport (+24,8%) deden het vorig jaar goed.

Frankfurt Airport was op plek 14 de eerste Europese luchthaven op de lijst, terwijl Schiphol op plaatst 18 weer wat meer afstand (100.000 ton) heeft genomen van de grote belager Leipzig Airport op plaats 19. De Duitse luchthaven en thuisbasis van koerier DHL Express was qua vrachtvolumes Schiphol dicht genaderd in 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement