Met het in Limassol gevestigde UFS krijgt Unifeeder er een vloot van vijftien schepen bij en een netwerk dat zowel de westelijke en oostelijke helft van de Middellandse Zee als het Zwarte Zeegebied bestrijkt. De Denen hopen de overname tegen eind oktober af te ronden.

Door de overname vergroot Unifeeder zijn positie als grootste Europese feedermaatschappij. De vlootcapaciteit stijgt van 41.000 naar 56.000 teu, goed voor een 28e plaats in de rangschikking van de grootste containerrederijen.

De Denen zijn van plan om de diensten in het zuiden voort te zetten onder de merknaam United Feeder Services. Unifeeder huurde zopas ook nog twee schepen van 1.700 teu voor een nieuwe lijndienst tussen Algeciras, Vado Ligure,Livorno, Napels, Salerno en Marsaxlokk waarvan Maersk Line de basisklant wordt. Mogelijk wordt die nieuwe verbinding nu ook toegevoegd aan het aanbod van UFS.

Een jaar geleden werd Unifeeder al groter door de overname van Feederlink. De rederij is zelf in handen van de Zweedse investeringsfirma Nordic Capital.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement