Discovery Channel volgde de bouw van deze ‘Maersk Mc-Kinney Møller’ in Zuid-Korea op de voet en kreeg toegang om het bouwproces te filmen. Van de constructie van de gigantische romp en de twee enorme dieselmotoren tot de milieuvriendelijke aanpassingen. De serie laat ook de mensen zien die aan deze klus werken en zoomt in op de levens van enkele betrokkenen, zoals de marine-architect en de supervisors. Ook is te zien hoe de kapitein zich voorbereidt op zijn nieuwe rol om als eerste het grootste schip ter wereld naar Europa te varen.

World’s Biggest Ship, vanaf 19 november om 22.00 uur op Discovery Channel.
Bekijk hier een voorproefje:

Bekijk de speciale Maersk Mc-Kinney Møller-pagina met al het nieuws over de Triple E-recordschepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement