Werkloze containervloot krimpt

De omvang van de vloot aan werkloze containerschepen is deze maand gekrompen tot 213.000 teu, wat overeenkomst met 1,2% van de wereldvloot.

Vorig jaar rond deze tijd stond dat cijfer op 340.000 teu, ofwel 2%.

Dit blijkt uit cijfers van Lloyd’s List Intelligence, dat er aan toevoegt dat het huidige niveau het laagste is sinds het begin van de registratie van de werkloze vloot in 2012. Een daling in het derde kwartaal is overigens gebruikelijk omdat veel rederijen dan met het oog op het piekseizoen aan het eind van het jaar weer schepen in gebruik nemen.

Daarnaast gaan volgens Lloyd’s steeds meer Panamax-schepen (tot ongeveer 4.500 teu) naar de sloop. Verwacht wordt dat deze klasse schepen na het in gebruik nemen van het verbrede Panamakanaal in 2015 grotendeels zal verdwijnen.

Momenteel ligt er 34.000 teu aan Panamax-tonnage stil; een jaar geleden was dat nog 104.000 teu. Volgens een rapport van Braemar ACM Shipbroking zijn er in de eerste helft van dit jaar zestig containerschepen van samen 330.000 teu voor de sloop verkocht. Daaronder waren naar schatting 45 Panamax-schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Werkloze containervloot krimpt | NT

Werkloze containervloot krimpt

De omvang van de vloot aan werkloze containerschepen is deze maand gekrompen tot 213.000 teu, wat overeenkomst met 1,2% van de wereldvloot.

Vorig jaar rond deze tijd stond dat cijfer op 340.000 teu, ofwel 2%.

Dit blijkt uit cijfers van Lloyd’s List Intelligence, dat er aan toevoegt dat het huidige niveau het laagste is sinds het begin van de registratie van de werkloze vloot in 2012. Een daling in het derde kwartaal is overigens gebruikelijk omdat veel rederijen dan met het oog op het piekseizoen aan het eind van het jaar weer schepen in gebruik nemen.

Daarnaast gaan volgens Lloyd’s steeds meer Panamax-schepen (tot ongeveer 4.500 teu) naar de sloop. Verwacht wordt dat deze klasse schepen na het in gebruik nemen van het verbrede Panamakanaal in 2015 grotendeels zal verdwijnen.

Momenteel ligt er 34.000 teu aan Panamax-tonnage stil; een jaar geleden was dat nog 104.000 teu. Volgens een rapport van Braemar ACM Shipbroking zijn er in de eerste helft van dit jaar zestig containerschepen van samen 330.000 teu voor de sloop verkocht. Daaronder waren naar schatting 45 Panamax-schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement